Chiliman, audiat la DNA in cazul Diaconescu: Nu sunt eu primarul

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 14:35
2269 citiri
Chiliman, audiat la DNA in cazul Diaconescu: Nu sunt eu primarul
Foto: b-est.ro

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat vineri, la iesirea din sediul DNA, ca nu a fost santajat de nimeni si ca a vorbit o singura data cu Dan Diaconescu in anul 2005, pentru niste locuri de parcare.

"Nu sunt eu primarul. Sa-l mai caute", a spus Chiliman, care a stat aproximativ un sfert de ora la DNA.

Tot vineri, procurorii anticoruptie au audiat-o ca martor pe Diana Voiculescu, manager general al postului OTV, care nu a declarat nimic la iesire.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a venit, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a da o declaratie procurorilor anticoruptie in dosarul in care patronul OTV, Dan Diaconescu, este cercetat pentru santaj.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, declara la inceputul satamanii ca probabil va fi chemat la DNA la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputul celei viitoare in legatura cu dosarul Dan Diaconescu.

"E o ciudatenie, a dat telefon cand eram in concediu cineva de la DNA, a urmat ca sa ma citeze, ca sa ma cheme pe acolo. Probabil ca o sa ma cheme saptamana viitoare, saptamana asta pe la sfarsit probabil sau la inceputul saptamanii viitoare. Am inteles ca ar fi vorba de o declaratie facuta de cineva de pe-acolo ca primarul... sau asa ceva. Pai sunt mii de primari.

Eu cu domnul Diaconescu cred ca mi-a dat o data telefon sa imi ceara sa-i organizez eu niste locuri de parcare pe trotuar in mod ilegal in fata sediului OTV, lucru pe care l-am refuzat. Era prin 2005, sfarsit de an, inceput de 2006. De atunci eu n-am mai vorbit cu dansul. Nu vad ce legatura am eu cu chestia asta. Oricum o sa ma duc sa fac declaratia asta si acolo", a explicat Chiliman.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost chemat telefonic la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul patronului OTV, potrivit purtatorului de cuvant al primariei, Alexandru Ichim, iar surse municipale au declarat ca si edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost chemat la DNA.

Dan Diaconescu si un colaborator al OTV, Doru Parv, au fost arestati preventiv miercuri dimineata, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor DNA, dupa ce acestia l-ar fi santajat pe primarul unei comune din judetul Arad, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre acesta.

Vineri magistratii Tribunalului Bucuresti l-au eliberat, insa, pe Diaconescu, iar Doru Parv a ramas in arest.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Andrei Chiliman audiere DNA, #dosar Dan Diaconescu, #santaj primar Dan Diaconescu , #primar
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
OPOZANTII LUI BASESCU FAC CU RANDUL LA DNA