Chiliman ii cere lui Oprescu referendum pentru desfiintarea primariilor de sector (Video)

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 13:33
2040 citiri
Chiliman ii cere lui Oprescu referendum pentru desfiintarea primariilor de sector (Video)
Foto: Ziua

Andrei Chiliman, primarul PNL al sectorului 2, ii cere primarului general Sorin Oprescu sa organizeze un referendum pentru desfiintarea primariilor de sector, proiect initiat de democrat-liberali.

Primarul liberal este nemultumit de initiativa PD-L si sustine ca bucurestenii ar trebui sa decida daca vor primari de sector sau nu, si nu Elena Udrea, sefa organizatiei PD-L de Bucuresti.

"Ii cer public primarului general Sorin Oprescu sa initieze in termen de o saptamana procedurile de referendum local in Bucuresti pe tema desfiintarii sectoarelor Capitalei. Asupra problemelor lor trebuie sa decida bucurestenii si nu Elena Udrea si clica ei. Bucurestenii trebuie sa fie ei cei care isi numesc aleg primarii si nu Elena Udrea", a declarat Andrei Chiliman.

Chiliman a lansat un apel si la consilierii PSD de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, de a sprijini initiativa si de a iesi din "complicitatea" tacita cu Elena Udrea.

"Le cer si consilierilor PSD din consiliul general al primariei Bucuresti sa iasa din complicitatea tacita cu Elena Udrea si sa puna interesele bucurestentilor pe primul loc, asta daca vor o colaborare cu PNL in Bucuresti. Daca primarul Sorin Oprescu, caruia ii voi inmana solicitarea maine va refuza sa declanseze referendum, voi solicita primarilor de sector sa declanseze referendum. Vom strange numarul necesar de semnaturi si vom declansa referendum", a declarat primarul sectorului 2.

Chiliman a argumentat necesitatea existentei primariilor de sector prin faptul ca acestea cunosc si pot rezolva problemele cetatenilor mai bine decat Primaria Generala.

"Topirea in bugetul Primariei Capitalei a bugetelor Primariei, Mafia Elenei Udreaar avea la discretie peste 2 miliarde de euro. Acest proiect pe care gruparea Udrea s-a ferit luni de zile sa il prezinte se bazeaza pe un singur argument - socoteala ca prin targueli la nivelul CGMB ea si clica ei vor numi un director de sector", sustine Chiliman.

Chiliman sustine ca Bucurestiul "nu este obiectul de negociere a intereselor imobiliare a PD-L-ului si nici vaca de muls a puterii portocalii".

"Bucurestiul trebuie sa ramana al locuitorilor sai, iar singurele lucruri bune care s-au facut pana acum pentru Capitala au fost opera unor primari de sectoare. De aceea ne opunem ferm incercarii PD-L de a modifica modul de alegere al primarilor de sectoare, folosindu-se de un proiect de lege al deputatului PD-L de Bacau Vasile Gherasim, dar si de tacerea complice a Primarului General, sedus de farmecele portocalii ale Elenei Udrea", precizeaza Chiliman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Andrei Chiliman, #Chiliman referendum Bucuresti, #Chiliman primarii sector , #primar