Gerea (PNL): Iohannis ramane sa dovedeasca faptul ca e liberal

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 18:38
2068 citiri
Gerea (PNL): Iohannis ramane sa dovedeasca faptul ca e liberal
Foto: Arhiva

Deputatul liberal Andrei Gerea sustine ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, "ramane sa dovedeasca" faptul ca este liberal, pentru ca, in opinia sa, viitorul presedintele al PNL ar trebui sa fie "un liberal adevarat".

"Atat timp cat PNL va avea presedinte un liberal adevarat, este foarte bine. (Klaus Iohannis - n.red.) ramane sa dovedeasca ca este un astfel de liberal. (...) Trebuie sa vedem si programul cu care se vine. Trebuie sa vedem si catre ce se indreapta PNL. Este un nou drum pentru PNL si trebuie sa fim cu totii foarte atenti ce anume alegem.

Pana acum, in politica ultimilor ani, ne-am jurat de foarte multe ori si nu prea ne-am tinut de juraminte. Cred ca inainte de acest nou drum ar trebui sa mergem cu totii la biserica. Partidul va hotari, in cadrul Congresului, si este un moment foarte bun, mai ales cand se face un bilant si se doreste pasirea spre o noua directie", a spus acesta, miercuri, la Parlament, unde se desfasoara Delegatia Permanenta a PNL.

Intrebat daca ia in calcul posibilitatea de a se alatura presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care se gandeste sa construiasca un nou partid liberal, Gerea a replicat: "Eu sunt membru al PNL de aproape 25 de ani".

"Calin Popescu Tariceanu se considera, in acest moment, membru al PNL, dar dupa cum ati vazut sunt niste vicii de procedura care nu-i permit participarea la sedintele partidului", a adaugat deputatul Andrei Gerea.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a demisionat din conducerea PNL in urma rezultatelor inregistrate la alegerile europarlamentare, va candida la sefia partidului la congresul ce urmeaza sa fie organizat cel mai probabil la sfarsitul lunii iunie.

Iohannis a anuntat ca a solicitat Delegatiei Permanente a PNL, care s-a reunit miercuri, o derogare de vechime pentru a putea candida.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Andrei Gerea Iohannis liberal, #Gerea Iohannis presedinte PNL, #Iohannis candidat presedintie PNL , #Ministrul Economiei