Romania se uita spre Ungaria pentru a obtine independenta energetica?

Marti, 17 Februarie 2015, ora 18:54
4913 citiri
Romania se uita spre Ungaria pentru a obtine independenta energetica?

Ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Andrei Dominic Gerea, a spus ca Romania si Ungaria trebuie sa coopereze in domeniul asigurarii conexiunilor pentru energie electrica si gaze naturale.

Oficialul de la Bucuresti s-a intalnit, luni, cu Botond Zakonyi, ambasador extraordinar si plenipotentiar al Republicii Ungaria in tara noastra.

In cadrul intalnirii au fost abordate unele aspecte ale colaborarii romano-ungare din domeniile de activitate ale ministerului, cum ar fi: cooperarea in domeniul gazelor naturale si titeiului, colaborarea in domeniul energiei electrice, inclusiv a energiei nucleare, cooperarea in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii, potrivit unui comunicat de presa remis marti Ziare.com.

"Republica Ungaria este un partener economic important al Romaniei, iar apartenenta la Uniunea Europeana a celor doua state vecine impune o stransa cooperare in domeniul asigurarii conexiunilor pentru energie electrica si gaze naturale cu infrastructura europeana din aceste sectoare", a declarat ministrul Adrian Gerea.

Ungaria este al 3-lea partener comercial al Romaniei dupa volumul total al schimburilor comerciale bilaterale, a 4-a piata de desfacere a marfurilor romanesti, a 3-a tara in topul tarilor furnizoare de marfuri in Romania si pe locul 2 in topul tarilor partenere in ce priveste deficitul balantei comerciale.

La finalul anului trecut erau inregistrate in Romania 12.652 firme cu capital unguresc (locul 4, dupa Italia, Germania si Turcia), valoarea totala a investitiilor fiind de 736 milioane euro (locul 13 in topul tarilor investitoare in tara noastra), cu o pondere de 1,96% din totalul investitiilor straine.

C.P.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#Romania cooperare energie Ungaria, #Romania energie Ungaria , #ministrul Energiei