Directoarea demisa a ICR Paris despre Andrei Marga: Minte cu nerusinare

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 18:31
2599 citiri
Directoarea demisa a ICR Paris despre Andrei Marga: Minte cu nerusinare
Foto: Adevarul

Intr-un mesaj postat pe Facebook, directoarea demisa a ICR Paris, Katia Danila, ii cere presedintelui Institutului Cultural Roman, Andrei Marga, "sa nu mai minta cu nerusinare".

Fostul ministru de Externe a declarat, miercuri, ca un ICR dintr-o "capitala majora" a realizat patru actiuni despre "transhumanta", pentru care a platit, numai ca onorariu, 5.000 de euro, expozitii cu "orfanii lui Ceausescu", cu onorarii de 5.000 de euro, actiuni privind barocul sediului ambasadei romane din acel oras, cu onorarii de peste 13.000 de euro, un spectacol de dans contemporan pe muzica autohtona, o prezentare de filme documentare, cu onorarii de 25.000 de euro.

Ce planuri are Marga pentru ICR

"Nu discutam folosirea resurselor financiare, care este evident lipsita de chibzuinta. Dar, intre 1 ianuarie si 30 iunie, doar atat se putea prezenta din Romania? Unde sunt scriitorii, regizorii, muzicienii, actorii de prim-plan ai Romaniei de azi? Unde este tematica societatii romanesti? Ce imagine asupra Romaniei s-a proiectat de acel ICR in sase luni ale anului 2012?", a adaugat Andrei Marga.

Drept replica, Katia Danila a scris, pe pagina sa de Facebook, ca afirmatiile lui Andrei Marga sunt false.

"Expozitiile 'Transhumanta' si 'Orfanii lui Ceausescu' au facut parte din proiectul de galerie de fotografie al ICR Paris, galerie care a adus numeroase articole in presa. Artistii sunt platiti invariabil cu 500 de euro net iar publicistul cu 3600 euro per eveniment.

Pentru ca este publicistul Mois de la Photo si Maison Europeenne de la Photographie si pentru Paris suma asta e un nimic fata de rezultatele pe care le-a obtinut. Actiunea 'privind barocul sediului ambasadei romane din acel oras' s-a numit Nuits Baroques au Palais de Behague, e festival in toata regula si au participat Ruxandra Donose, Viorica Cortez, Teodora Gheorghiu si ansamblul Arpegiatta (8 persoane), unul dintre cele mai cotate in Franta. Si nu era despre barocul sediului ambasadei.

Spectacolul de dans contemporan pe muzica de Vlaicu Golcea a avut onorarii insumate de 1600 euro net, iar proiectia de filme documentare alti 1600 euro net (400 euro/persoana). Deci departe de 25.000 euro. Dar intr-adevar, nu i-am chemat nici pe Florin Piersic, nici pe Arsinel, nici pe Gheorghe Zamfir", a scris fosta directoare a ICR Paris.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Katia Danila Andrei Marga minte, #Karia Danila ICR Paris, #Andrei Marga ICR Paris , #ICR