Planurile ICR pe 2013 - inaugurarea filialelor din provinciile istorice ale tarii

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 21:33
1490 citiri
Planurile ICR pe 2013 - inaugurarea filialelor din provinciile istorice ale tarii
Foto: ProTV

Cele sapte filiale ICR din provinciile istorice ale Romaniei vor fi inaugurate, conform strategiei expuse in documentul "Programele Institutului Cultural Roman (ICR)", incepand cu luna ianuarie 2013, informeaza reprezentantii ICR.

Conform sursei citate, in total, sapte filiale vor fi inaugurate la nivel national.

Astfel, Filiala Moldova, cu sediul la Iasi, va fi inaugurata la 14 ianuarie. Aceasta va fi coordonata de directorul Cassian Maria Spiridon si de directorul adjunct Marius Chelaru.

Filiala Dobrogea, cu sediul la Tulcea, va fi inaugurata la 16 ianuarie.

Filiala Banat-Crisana, cu sediul la Arad, va fi inaugurata la 24 ianuarie. La conducerea acesteia se va afla directorul Gheorghe Schwartz si directorul adjunct: Lucian Alexiu.

Filiala Oltenia, cu sediul la Targu-Jiu, va fi inaugurata la 25 ianuarie, fiind condusa de directorul Ion Deaconescu si de directorul adjunct Marilena Parvulescu.

"Filialele cu sediul la Craiova, Cluj-Napoca si Baia Mare vor fi deschise in luna februarie. Un calendar al evenimentelor este in lucru si va fi facut public la inceputul lunii ianuarie. Filiala Oltenia, cu sediul la Craiova va fi coordonata de directorul Gabriel Cosoveanu si de directorul adjunct Marcel Voinea.

Filiala Transilvania, cu sediul la Cluj-Napoca va fi condusa de directorul Irina Petras si de directorul adjunct Pompei Cocean. Florica Bud va fi directorul filialei Maramures, cu sediul la Baia Mare", au precizat reprezentantii Institutului.

Conform sursei citate, printre obiectivele filialelor nou infiintate se numara: "diseminarea informatiilor referitoare la programele Institutului Cultural Roman si oportunitatile oferite de ICR creatorilor romani si operatorilor culturali din Romania; incurajarea si sprijinirea formelor de cultura din provinciile istorice ale tarii; cooperarea cu institutele culturale romanesti din strainatate in vederea promovarii valorilor competitive create in aceste spatii; cooperarea cu teatre, opere, edituri, universitati, institute de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica sau companii, pentru o mai buna vizibilitate a produselor culturale romanesti la nivel national si international".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#filiale ICR Romania, #filiala ICR Targu Jiu , #ICR
Comentarii