Ziare.com

Baconschi: Demisia lui Marga, imperativa. Compromite imaginea Romaniei

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 12:19

   

Baconschi: Demisia lui Marga, imperativa. Compromite imaginea Romaniei
Demisia ministrului de Externe Andrei Marga este imperativa in contextul in care compromite imaginea Romaniei pe plan international, considera fostul sef al diplomatiei, Teodor Baconschi.

"Insetat de functii si complice la lovitura de stat organizata de pucistii majoritatii nevotate, dl Andrei Marga (67 de ani) compromite imaginea Romaniei pe plan extern. In doua luni, nu a intreprins nicio actiune diplomatica notabila", scrie Teodor Baconschi pe blogul personal intr-un text publicat miercuri.

"A blocat circuitul institutional MAE-Administratie prezidentiala. S-a dus nepregatit la Bruxelles, insotindu-l acolo pe Victor Ponta, care participa la Consiliul European fara mandat si impotriva deciziei Curtii Constitutionale. In loc sa se dedice dosarelor majore (UE, NATO, politica regionala si energetica), dl Marga a facut campanie impotriva lui Emil Boc, la Cluj.

Iar cand incompetenta sa a devenit sesizabila si pentru presa internationala, dl ministru a inceput sa se ratoiasca ba la FAZ si The Economist, ba la ziaristii de la El Pais, care i-au demonstrat, negru pe alb, ca a mintit si a lansat acuzatii nefondate", mai scrie Baconschi.

"Cu un asemenea bilant catastrofal, in numai doua luni, admiratorul declarat al lui Vladimir Putin are o singura sansa de a nu-si distruge complet imaginea de om public: demisia imediata", crede fostul ministru de Externe.

A.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1832 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bay baconschi...

... tac'to asa zicea intr-o lozinca celebra de-a lui:
"Stalin si poporul rus
Libertate nea-u adus!"

Iar tu acum, copil de comunist venetic, faci pe capitalistul. Capitalismul construit de securisti si comunisti!
Tu esti crestin-democrat may naparca?
Rusine!
Si tie si neamului tau cel adormit!

 
 

 

@baconski

Vezi sa nu cazi iar sub farmecul ... lui MRU!

 

Evident

... mai sus am vrut sa scriu "ne-au".
Scuze celor sensibili la greseli gramaticale, gesealaasta a fost doar datorita grabei.
:))

 

Iar Baconschi? J’accuse !

Iar incercati sa stergeti praful de pe brand? Omului ii lipseste complet cel de-al saselea simt: al ridicolului. Este el in masura sa judece pe Andrei Marga, care are o opera, o profesie, o platforma academica?

Baconschi ce a facut in afara de notabila performata din galeria “marilor numaratori de voturi", alaturi de femeia cu nume de barbat? Macar Roberta a furat, cu curaj, in fata camerelor de televiziune. Baconschi a stampilat buletine la caderea noptii, ca furii si lasii, la adapostul distantei si protectiei diplomatice? Unde este opera care l-a consacrat ca “inteelctual"? Unde este credinta in Dumnezeu? Ce initiativa a luat el personal la MAE, in afara de spalarea unor bani la Sala Gafencu si la Clubul diplomatic si de montarea de borduri acolo unde nimeni nu avea nevoie, in curtea interioara din Modrogani. Ce dialog de nivel a avut el, in afara de cardasiile marunte la un pahar de bere de la Uptown, cu acolitii sai portocalii recrutati si promovati la MAE dintre neamuri si prieteni de spritz. De ce nu se duce cineva la arhiva MAE sa constate daca a facut ceva pentru tara in timp ce dormita in jilturile ambasadoriale?

Un demagog fara umbra de respect pentru valori. Un dispretutor de oameni pe considerente de etnie, de varsta, de orgine sociala. Ati uitat? A uitat? Acum se tot invarte disperat in jurul propriei cozi, doar-doar va ramane cu apartamentul de protocol. Rusine! Lepadati-va de Satana!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor