Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce i-a spus Basescu lui Marga in timp ce l-a tinut cu mana intinsa

Marti, 08 Mai 2012, ora 09:21
11288 citiri
Ce i-a spus Basescu lui Marga in timp ce l-a tinut cu mana intinsa
Foto: Realitatea Tv

Depunerea juramantului de catre ministrii Cabinetului Ponta nu a fost lipsita de momente tensioante: presedintele Traian Basescu a ezitat secunde bune sa-i intinda mana noului ministru de Externe Andrei Marga.

Dupa depunerea juramantului de credinta, noul sef de la MAE s-a indreptat catre Traian Basescu pentru a-i da mana, moment in care seful statului a ezitat. Dupa cateva discutii cu Marga si apostrofari cu degetul aratator, Basescu i-a strans fugitiv, mana noului ministru.

Seful diplomatiei romane a povestit la Romania TV ce schimb de replici a avut cu Traian Basescu.

Basescu a ezitat sa dea mana cu Marga, la juramantul Guvernului Ponta

Dupa depunerea juramantului, presedintele Traian Basescu i-a reprosat lui Marga faptul ca l-a comparat cu Mussolini la audierile dinaintea validarii sale in functie. Ministrul a incercat sa explice analogia.

"La audiere, un parlamentar de la PDL m-a intrebat in legatura cu textul meu in care spun ca masurile regimului Basescu aduc a Mussolini. Si am dat acolo volumele exacte care permit o analogie intre masurile de la Mussolini si cele de la noi, de exemplu folosirea de dosare pentru a ataca rivalii, obsesia de a desfiinta una dintre camerele Parlamentului (...). Cineva l-a informat pe presedinte ca a fost aceasta discutie, presedintele mi-a spus ca nu e bine sa vad astfel lucrurile, i-am spus ca nu e bine informat si ca o sa discutam cu cea mai apropiata ocazie si a fost de acord", a explicat Andrei Marga.

Pentru ca nu s-a lasat convins de explicatiile ministrului, Basescu urmeaza sa se intalneasca in cursul zilei de marti cu Marga si sa asculte inregistrarea de la audierea din comisia parlamentara.

Marga, atac la Basescu, Boc si "secretarii transpirati"

La audierea in comisiile de specialitate ale Parlamentului, Andrei Marga a mentionat ca relatia sa cu Traian Basescu va fi una constitutionala, reiterand ca seful statului si-a ales gresit consilierii si ca a sustinut aplicarea de masuri similare cu Mussolini.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Marga comparat Basescu Mussolini, #Basescu intins mana Marga , #ministrul Afacerilor Externe