Editorial: Cine s-a prefacut mai tare, Marga sau Basescu?

Marti, 08 Mai 2012, ora 16:44
4814 citiri
Editorial: Cine s-a prefacut mai tare, Marga sau Basescu?
Foto: Universitatea Babes-Bolyai

As fi fost mai fericit daca Traian Basescu rata ocazia sa se comporte in compania membrilor Guvernului Ponta ca si cand ar fi iesit cu ei la iarba verde, la o bere si doi mici.

Dar l-a batut pe umar smechereste pe Ioan Rus, l-a certat parinteste pe Andrei Marga, s-a hlizit cu Mircea Diaconu si sunt convins ca, daca ii trecea prin fata Crin Antonescu, l-ar fi invitat la un poker pe dezbracate.

Un comportament mai sobru, mai demn de un sef de stat aflat in situatia sa-si inghita cuvintele - Ponta e copilot, nu merita sa conduca o masina de trei metri, deci iresponsabil trebuie sa fie cine-i da pe mana Guvernul Romaniei - era mai nimerit.

Insa atunci ar fi fost mai greu sa sugereze romanilor - pentru ei a montat sceneta - ca el controleaza situatia, desi este evident ca acele vremuri au apus. Caci asta e tot ce a intentionat sa arate: faptul ca Guvernul-pupil a picat si a avut taria sa aduca la butoane Opozitia denota ca, in Romania, institutiile sunt mai presus de angoase, ca respecta Constitutia, ca e barbat, ca e partenerul oricui isi pune viata in slujba tarii.

Faptul ca nu a rezistat sa nu ironizeze noul Executiv - "va felicit pentru votul impresionant, 284 va apropie de 322 care v-a adus noroc data trecuta" - arata insa adevarata sa stare de spirit si senzatia ca urmeaza un nou episod de joaca in fata blocului, ca in vremurile coabitarii cu Calin Popescu Tariceanu, ma cutremura.

O la fel de mare capacitate de a se adapta la situatiile albastre a demonstrat insa ministrul de Externe. Andrei Marga a ajuns in fata presedintelui la putine ore dupa ce s-a aratat mai putin preocupat de piedicile pe care ni le pune Olanda in privinta aderarii la Schengen decat de a-l compara pe seful statului cu Benito Mussolini.

Si ce sa vezi? Desi exemplele furnizate de noul ministru pentru a-si sustine teza au fost fara echivoc - oricum, in ultimul an a rostit comparatia cu fascistii de cel putin trei ori - , domnul Marga n-a avut altceva mai bun de facut decat sa se scuze, sa-si manance propozitiile explicandu-i presedintelui ca a fost gresit informat, deci vor discuta pe tema rspectiva, in sensul clarificarii, cu proxima ocazie. Slugarnicie sau ce?

Desigur ca nici Andrei Marga n-a fost sincer. Dispretul manifestat fata de Traian Basescu din secunda doi a constituirii USL, de cand a devenit cel mai aprig sergent al lui Crin Antonescu, nu poate fi anihilat structural de solemnitatea depunerii juramantului fata de tara.

Dar daca de la primul ma asteptam sa se comporte ca un pusti needucat care rade dupa ce a spart geamul scolii, de la cel mai inteligent si cultivat membru al Guvernului Ponta chiar as fi dorit mai multa demnitate.

Prin urmare, raspunsul e Marga. Ce dezamagitor!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Basescu juramant Guvern Ponta, #Marga juramant Basescu, #Marga Basescu Mussolini , #ministrul Afacerilor Externe
Comentarii
Poza plandelta
plandelta
rank 5
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Marga cel mai aprig sergent al lui Crin Antonescu-ce mai 'telectual!