Marga: Basescu trebuie sa isi dea demisia si sa lase pe altul mai bun

Luni, 30 Iulie 2012, ora 12:01
4252 citiri
Marga: Basescu trebuie sa isi dea demisia si sa lase pe altul mai bun
Foto: B1 TV

Ministrul de Externe, Andrei Marga, este de parere ca, in conditiile in care peste 87 la suta dintre cei care au fost prezenti la referendum au votat demiterea lui Traian Basescu, acesta ar trebui sa isi dea demisia si sa lase "pe altul mai bun" in locul sau.

"Legitimitatea presedintelui suspendat a disparut cu totul. (...) Cand 87 la suta dintre participantii la un refrendum au votat demiterea, trebuie sa te gandesti daca nu e cazul sa-ti dai demisia si sa lasi pe altul mai bun", a spus Andrei Marga.

Referendum 2012 - 46,13% prezenta la vot - rezultate partiale BEC

Acesta a precizat ca, "in conditiile foarte bine cunoscute", de vacanta, rezultatul USL "este unul excelent".

"Daca nu ar fi fost boicotul, s-ar fi realizat tintele. Dar numaratoarea continua", a afirmat ministrul de Externe, care a adaugat ca, in strainatate, votul a avut circumstante aparte.

Referitor la ce se va intampla mai departe, Marga a spus ca "o sa vedem", dar si ca "Romania face bine daca se inzestreaza cu o noua conducere".

"Aceasta tara a fost impinsa in criza in ultimii trei ani, o criza grava datorata in mare parte celor care au condus-o. In democratie, nu conteaza doar legalitatea ci si legitimitatea. Legitimitatea este afectata in acest caz", a tinut sa sublinieze ministrul de Externe.

Rezultat Referendum 2012 Vot zdrobitor impotriva lui Basescu. BEC: referendumul invalidat. USL contesta

Referendum pentru demiterea lui Traian Basescu - filmul zilei, minut cu minut

Biroul Electoral Central a anuntat, luni, la ora 10.00, primele rezultate partiale ale referendumului din 29 iulie. Dupa centralizarea datelor din 18.089 de sectii de votare, reprezentand 97,52%, prezenta la urne a fost de 46,13%.

Astfel, din datele centralizate pana la aceasta ora, au votat "DA" 7.264.819 persoane (87,55%), au votat "NU" 923.147 de persoane (11,12%), iar 109.169 de buletine (1,31%) au fost nule. Alte rezultate partiale vor mai fi anuntate oficial de catre BEC luni, la orele 14.00 si 19.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Marga demisie Basescu, #Marga rezultat referendum, #rezultat referendum demitere Basescu , #ministrul Afacerilor Externe