Marga explica asemanarile dintre Basescu si Mussolini

Luni, 07 Mai 2012, ora 16:01
2761 citiri
Marga explica asemanarile dintre Basescu si Mussolini

Ministrul propus de Externe, Andrei Marga, a negat, luni, la audieri, ca l-ar fi comparat pe Basescu cu Mussolini si a explicat ca unele decizii ale presedintelui seamana cu cele luate de liderul fascist italian, precum cea privind Parlamentul unicameral.

In legatura cu relatia cu presedintele, Marga a declarat ca aceasta va fi "una constitutionala".

Marga, atac la Basescu, Boc si "secretarii transpiratie

"Vom respecta toti Constitutia. Evident, nu suntem oameni necunoscuti, am fost coleg in doua guverne cu dansul, ordinea de la sedintele de guvern ne punea in mod fatal unul langa altul. Am discutat de multe ori, nu e o problema", a precizat Marga.

Ministrul propus a precizat ca Basescu are unele optiuni "gresite" din cauza consilierilor alesi. "I-am spus si dupa instalare ca si-a luat consilieri care il vor trimite intr-un unghi mort, ceea ce s-a si intamplat. I-am mai spus ca sunt gresite optiunile si in alte domenii", a subliniat Marga.

Referitor la comparatia pe care a facut-o cu Mussolini, Andrei Marga a explicat ca s-a referit la deciziile lui Basescu. "Comparatia cu Mussolini nu e facuta in ideea ca el ar fi cititor de Mussolini sau ca Basescu ar urma linia lui Mussolini. Nu asta e problema.

Problema este ca, daca ne uitam cu luciditate si comparam documente, masurile luate in contextul crizei sunt aidoma cu cele luate in vremea lui Mussolini: reducerea unei camere a Parlamentului Mussolini a propus-o, pentru ca dorea sa ii reduca pe socialisti. Taieri prin desfiintarea de scoli si licee, reducerea efectivului de profesori, trimiterea rapida in pensii a catorva sute de profesori.

Sau folosirea dosarelor, fie dosare legate in cazul nostru de servicii de informatii, fie dosare de alta natura, ca instrument de tinere in frau a unor politicieni sau de controlare a lor sau de eliminare a lor din viata politica", a declarat Marga.

Chiar daca Basescu nu l-a citit pe Mussolini, "din pacate masurile de acolo vin, trebuie spus cu toata onestitatea. Asta nu e o jignire, dar e o constatare elocventa", a conchis Marga.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Marga Basescu Mussolini, #Marga decizii Basescu Mussolini , #ministrul Afacerilor Externe