Marga: Personalul ambasadelor va fi platit in functie de performante

Luni, 04 Iunie 2012, ora 13:24
2597 citiri
Marga: Personalul ambasadelor va fi platit in functie de performante

Ministrul de externe, Andrei Marga, a declarat, duminica, la Romania TV, ca se vor opera cresteri salariale, in functie de performantele economice, intrucat, in momentul de fata, e "stupefiant cat de egalitare" sunt veniturile la ambasadele Romaniei.

"E stupefiant cat de egalitare sunt veniturile intre ambasade cu pondere, care sunt in frontul politicii externe romanesti, si ambasade care, prin forta lucrurilor, sunt mai secundare", a precizat Andrei Marga, adaugand ca problema personalului va fi reglata in noul buget, pentru ca trebuie rapid completate structurile.

"Unde e sansa unor relatii comerciale, trebuie rapid sa ne repliem. Trebuie sa asiguram in Asia, in China, Coreea de Sud, Japonia, in alte tari, sa fim prezenti acolo. Acolo e un centru economic al lumii, in care germineaza valori foarte multe (...) Acum s-au refacut salariile la nivelul la care au fost pentru toata lumea si se va inainta pe aceasta linie a unei cresteri salariale, in functie si de performantele economice", a spus Andrei Marga.

Ministrul de externe a mai precizat ca Romania are "ambasadori si diplomati cu pregatire excelenta, recunoscuta international, talonati de neaveniti numiti politic - si, sigur, aici trebuie sa clarificam lucrurile".

Andrei Marga a mai mentionat ca s-au distrus "structuri" care aduceau avantaje tarii noastre, situatie care trebuie remediata urgent.

"Noi trebuie urgent... - asta nu e neaparat un defect al ministerului - sa ne repliem pe zone din care noi am iesit. Nu discut faptul ca taierea de posturi n-a afectat doar invatamantul, n-a afectat doar alte sectoare; a afectat ambasadele. Unele, de pilda, nu mai au atasati culturali; atasatii economici sunt de vis in unele locuri. Deci putem discuta multe aspecte tinand de, hai sa spun clar: distrugerea unor structuri care aduceau avantaje Romaniei; alea nu sunt structuri tinute numai pentru a fi platite, sunt cele care aduceau beneficii Romaniei, deci isi meritau plata, sa fiu foarte clar".

Un alt aspect care trebuie remediat este cel al infrastructurii multor ambasade.

"Starea cladirilor, starea infrastructurii multor ambasade - o spun si ambasadorii, dar si eu am fost in cateva; daca vreti, pot sa va dau si exemple - este lamentabila, noi trebuie sa intervenim urgent. Suntem o tara demna, o tara cu aproape 20 de milioane de locuitori", a subliniat Marga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Andrei Marga bani personal ambasada, #personal ambasada platit performante, #Marga modificare salarii ambasade , #ministrul Afacerilor Externe
Comentarii
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Daca diplomatii vor fi platiti dupa performante