Ziare.com

Marga: Premierul Romaniei nu poate lipsi de la lucrarile Consiliului European (Video)

Joi, 07 Iunie 2012, ora 15:42

   

Marga: Premierul Romaniei nu poate lipsi de la lucrarile Consiliului European (Video)
Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, joi, ca premierul Romaniei nu poate lipsi de la lucrarile Consiliului European, unde se discuta teme care intra in competenta sa, precum viitorul buget al UE.

"Este clar ca legea fundamentala, Constitutia, pune raspunderea politicii externe pe umerii a trei actori - Parlament, Guvern si Presedintie. Din pacate, Romania nu a avut prim-ministri in ultimii ani care sa asume capitolul de reprezentare externa, asa cum prevede Constitutia. Asa stand lucrurile, Presedintia si-a extins interventia pe o sfera mai mare.

Cred ca in mod intemeiat premierul Victor Ponta si-a asumat prevederile Constitutiei, rolul politic pe care i-l confera si Constitutia si toate reglementarile legale din Romania", a declarat Andrei Marga, intrebat cine trebuie sa mearga la Consiliul European.

Seful diplomatiei a adaugat ca, "din punct de vedere constitutional si legal, este limpede ca primul ministru nu poate lipsi de la discutiile privind orientarea, optiunile, chiar masurile pe care politica externa a Romaniei le adopta si le intreprinde".

Marga a enumerat motivele pentru care premierul roman trebuie sa fie prezent la Consiliul European.

"Problemele care sunt pe agenda Consiliului European sunt probleme privind bugetul multianual care se pregateste pentru 2014-2020. Oricine stie ca bugetul este o problema a primului ministru, bugetul intra in competenta primului ministru, idem problema job-urilor, cresterii economice. Este foarte clar, primul ministru nu poate lipsi de la Consiliul European", a spus ministrul de Externe.

Marga a mai reamintit ca cele mai multe state europene sunt reprezentate de premieri.

"Din cate imi amintesc din 28 de tari, includ aici si Croatia, care merg la Consiliul European, cred ca cel putin 24 sunt reprezentate de prim-ministri. Aceste raspunsuri le dau nu ca sa socam pe cineva, ci le dam ca sa revenim toti in Romania cu tot calmul la prevederile Constitutiei si la un pluralism sanatos pe care Constitutia il incurajeaza", a punctat seful diplomatiei.


Sursa: rNews

Articol citit de 1550 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pai putea sa zica altceva liberalul ?

USL cea mai urata aglomerare de infractori !

ia sa vad eu onor PDL ce face !

 

@ ghilotina / ptr.butoiul clujan plin de KKo-lit..statut

bey "rotofeiule" sa-tzi faca sotzia la noapte hic.hic.hic in patul conjugal shi arabul de la smurd sa nu mai aiba ce sa-i faca..cauza/diagnosticul : a vrut shi ea dupa 15 ani de ..abstinentza totala sa beneficieze de rimutza ta analfabeta din pantalonii de pijama..nimic..atunci stopul cardiac a fost inerent
Eshti un criminal ordinar ca nu tzi-ai ajutat sotzia sa
se descarce..tot asha PM (prim müystul tau) o sa faca
stop cind o sa ii trebuiasca ..rima la pescuit,o sa fie
la fel de moarta..spinzura-te ..mai bine ptr.omenire.!!

PDL este intratat de mort incat nici Iisus nu ...

... il mai poate invia, precum odinioara l-a inviat pe Lazar. Stimata Ghilotina, inteleg ca distinsul profesor universitar (de data asta, pe bune si nu din cei cu Mang-leala), dar de aici si pana la a nega prevederi ale Constitutiei, este cale lunga. Dumneata fiind mai comod din fire, observ ca nu vrei sa parcurgi calea. Ai auzit expresia "In litera si spiritul Constitutiei"? Daca vei parcurge calea, in mod sigur vei intelege prevederile Constitutiei, altfel vei ramane bun de taiat doar capetele si unghiile. Se pare ca la rand vin capetele portocaliilor, asa ca rogu-te ascute lama ghilotinei tale. Ce face PDL? Doarme draga Ghilotina, face antrenament pentru "somnul cel de veci".

Filozofu

De cand un filozof a devenit profesor de Drept Constitutional?
Nu era mai simplu sa puna intrebarea direct la Curtea Constitutionala?
Si afla ca in Constitutie e specificat CLAR ca presedintele reprezinta Romania in relatiile externe.
Marga incearca sa forteze o asa-zisa incalcare a Constitutiei imaginate de el, ca sa aiba varanu motiv de suspendare.
Mafia uslinoasa ciumata vrea partidul unic.
Jos comunsimul uslinos!

 

Pai ce facem, ii aducem din nou pe turci sau pe muscali ca...

... guverneze Romania? Sunteti imprecis domnule Paulp. Este adevarat ca Presedintele reprezinta Romania in relatiile externe, dar in conceptia U.E., afacerile europene reprezinta o extensie a celor interne. La aceste discutii in cadrul european se discuta probleme ce tin de politica interna a statelor membre. Doar la discutiile pe teme de politica externa comunitara sau de aparare s-ar justifica prezenta Presedintelui, acestea fiind domeniile sale de responsabilitate. De regula U.E. nu discuta astfel de probleme, deoarece coordonarea politicilor externe inca este slaba, iar in domeniul apararii, U.E. nu are politici si preocupari. Asadar abonament la avion pentru Bruxelles trebuie sa isi ia Premierul si nu Presedintele.

pai marga andrei este profesor....

...de filozofie marxist-leninista. de aceea filozoful marxist-leninist marga andrei le stie pe toate: de la drept constitutional si pana la potcovitul de cal ca doar doar filozofia este mama tutulor shtiitzilor si aia margaretista marxist-leninista este prima inter pares intre fizolofii si ftiziologii deci QED pravda si scanteia.

Nepotriviti in orice functie.

Sa acceptam ca acolo ar fi locul primului ministru. Dar locul lui Ponta nu este la sefia guvernului, cum nici locul lui Marga nu este la sefia MAE, cum nici locul PSD-ului si a compromisilor politic care s-au asociat cu ei nu este la putere, cum nici locul majoritatii partidelor politice din Romania momentului actual nu este in parlament. Si din pacate am putea continua asa pana la ultimul functionar. Daca macar 1 din 10 si-ar fi meritat pozitia, cred ca alta era starea natiunii.

 

Ce se intampla,profesore???

Cred ca de la o anumita varsta o iei pe "aratura" exprimarilor...Oare ce are de castigat acest renumit profesor de poate sustine aberatii constitutionale??oare a intrat in gaura senilitatii?? cum este posibil, profesore??...chiar imi pare rau....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor