Mircea Diaconu, despre Marga si colaborarea cu Securitatea: Basescu arunca noroi

Vineri, 31 August 2012, ora 12:30
9107 citiri
Mircea Diaconu, despre Marga si colaborarea cu Securitatea: Basescu arunca noroi

Fostul ministru al Culturii, Mircea Diaconu, suspecteaza ca presedintele Traian Basescu e in spatele informatiilor aparute joi, cum ca fostul ministru de Externe, Andrei Marga, ar fi colaborat cu Securitatea.

"Cand Traian Basescu se intoarce la Cotroceni, asta va fi hrana voastra (a ziaristilor - n.red) zilnica - va arunca cu bucatele de noroi", a spus Diaconu pentru Ziare.com.

Senatorul PNL nu crede ca Marga a colaborat cu Securitatea si sustine ca publicatiile in care a aparut informatia, adica "Evenimentul Zilei" si "Adevarul", nu sunt credibile.

"Informatia trebuie dovedita. Omul a fost ministru si stim ca te verifica CNSAS si daca esti director, iar omul asta a fost ministru adevarat, la Externe, a fost deja verificat.

Daca informatia a aparut in "Evenimentul Zilei", baietii lucreaza bine-mersi. "Adevarul" a scris multe lucruri cu "se pare" in fata despre mine, ca, sa zicem, ca as fi avut o implicare in masacrul de la Otopeni (in timpul Revolutiei din 1989 - n.red.). Repet, si un director e verificat, Marga n-avea cum sa nu fie", a adaugat vicepresedintele PNL.

Diaconu: Basescu nu trebuie sa iasa normal la pensie

Mircea Diaconu crede ca Traian Basescu mai trebuie suspendat o data, insa doar dupa alegerile parlamentare.

"In primul rand, trebuie sa aiba loc alegerile parlamentare si sa fie o structura normala, iar acel Parlament va hotari, depinde si de comportamentul lui.

(...) Omul asta nu trebuie sa plece normal la pensie, n-a guvernat normal. Trebuie demis, macar pentru istorie neamul sa-i fi dat ce trebuie", ne-a mai declarat Mircea Diaconu.

Intrebat ce-i reproseaza lui Basescu, senatorul PNL a raspuns: "Comportamentul uman, atat."

Marga, acuzat de colaborare

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii ar fi descoperit ca fostul ministru al Afacerilor Externe Andrei Marga a fost colaborator al Securitatii, in perioada regimului comunist.

Potrivit unor surse din PNL, citate de Evenimentul Zilei, relatiile lui Andrei Marga cu fosta politie politica ceausista urmeaza sa fie analizate pe 11 septembrie de catre CNSAS.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Mircea Diaconu Marga colaborator, #Mircea Diaconu Basescu demis , #ministrul Afacerilor Externe