Radu F. Alexandru: Marga sa nu accepte sefia ICR din bun simt si ratiune

Joi, 30 August 2012, ora 20:28
2506 citiri
Radu F. Alexandru: Marga sa nu accepte sefia ICR din bun simt si ratiune
Foto: Ghimpele

Vicepresedintele PDL Radu F. Alexandru a declarat, joi, ca spera ca fostul ministru de Externe Andrei Marga sa nu accepte sefia Institutului Cultura Roman (ICR), dand astfel dovada de bun simt si ratiune.

"Vreau sa cred ca ratiunea si bunul simt il vor opri sa accepte", a spus acesta, potrivit Romania TV.

De altfel, Radu F. Alexandru a adaugat ca are toate consideratia pentru profesorul Andrei Marga, insa nu poate accepta numirea in fruntea ICR a acestuia doar ca si dar de consolare pentru scoaterea pe usa din dos de la Externe.

"Imi pastrez consideratia pentru profesorul Andrei Marga, pe care incerc sa-l disjung de omul politic si, mai ales, de fostul ministru de externe Andrei Marga, dar imi vine greu sa inteleg motivele care l-ar putea face sa accepte conducerea ICR.

Acceptarea acestei numiri ca un premiu de consolare pentru felul in care a fost scos pe usa din dos de la Guvern nu inseamna decat cautionarea unei decizii revoltatoare pentru care Guvernul Ponta a desradacinat ICR, plantandu-l in ograda Parlamentului si, mai grav decat orice, reducerea bugetului acestei institutii cu o treime", considera vicepresedintele PDL.

Marga are sustinerea PNL si PSD pentru presedintia ICR.

Secretarul general adjunct al PNL Dan Mihalache a declarat, miercuri, ca Biroul Politic Central a decis sustinerea fostului ministru de Externe Andrei Marga pentru functia de presedinte al Institutului Cultural Roman.

"Da, a fost o decizie luata in BPC pentru sustinerea domnului Marga", a mentionat Mihalache.

Marga a sustinut insa ca nu este la curent cu acest lucru. "Nu stiu. Trebuie sa ma interesez despre ce e vorba. Nu am idee. Lasati-ma sa ma informez. Nu pot sa fac nicio declaratie deocamdata", a spus acesta.

Pe 7 august, dupa ce a fost remaniat de la MAE, Marga spunea ca va pleca in Germania cu o bursa de cercetare si ca a refuzat toate ofertele ce i s-au facut, de la a fi ambasador, seful unui institut, sau chiar ministru pe alt portofoliu. Marga a mai precizat ca a refuzat nu doar ofertele de a lucra in zona diplomatica.

Hasotti: Marga, un om de o moralitate impecabila, foarte potrivit pentru sefia ICR .

Mai mult, ministrul Culturii, Puiu Hasotti, l-a descris pe Marga a fi un om cu o moralitate impecabila, care ar fi perfect la conducerea ICR.

"Andrei Marga este un intelectual de mare forta. Sunt sigur ca, daca va prelua sefia ICR-ului, va face lucruri mai corecte decat domnul Patapievici. Nu spun mai bune, ci mai corecte", a spus Hasotti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Marga ICR sefie propunere, #Marga ICR sustinere USL, #Marga Radu Alexandru PDL , #ministrul Afacerilor Externe