Marga: Legea Educatiei seamana cu programul nazist de guvernare

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 16:08
2250 citiri
Marga: Legea Educatiei seamana cu programul nazist de guvernare
Foto: renasterea.ro

Ministrul Educatiei in guvernul din umbra al PNL, Andrei Marga, spune ca Legea Educatiei pe care Guvernul si-a angajat raspunderea seamana cu programul nazist de guvernare si nu face decat sa politizeze invatamantul.

"Proiectul propus de actualul minister este neprofesional. Acolo tot felul de frustrati vin sa-si exprime opiniile : ba oameni care nu sunt profesori universitari, cum este ministrul, pe care nimeni nu l-a chemat vreodata sa fie profesor universitar, ba oameni care clameaza ca ei nu pot deveni rectori, decat daca malformeaza legea. Se poate vedea, in toata comisia prezidentiala sunt tot felul de frustrati, care vin sa dea legi in optica aceasta", a declarat Andrei Marga la RFI.

De asemenea, fostul ministru al Educatiei considera ca legea va politiza invatamantul : "Este o lege prin care se vrea politizarea invatamantului. Si preuniversitar si universitar. Legea distruge statutul profesorului din invatamantul general si mediu. Romania va avea tot felul de profesori dependenti de directorasi numiti politic in scoli si licee. Aceasta lege e facuta impotriva profesorilor si nu cu profesorii".

Mai mult, rectorul Universitatii Babes-Bolyai sustine ca legea educatiei seamana cu programul de guvernare nazist. "In invatamantul de astazi, sa ne uitam bine in legile din alte tari, competentele sunt complementate de abilitati de baza si mai ales de educatia pentru valori. Asa cum sunt intelese in lege aceste lucruri, ele ne duc incet-incet, pe nesimtite, spre o viziune provincial-tehnocratica, ce se aseamana in multe privinte cu punctul 20 din programul nazist de guvernare din 1934. Oamenii astia nu citesc aceste lucruri, insa ei nu realizeaza ca se pot apropia, chiar si involuntar, de puncte de vedere compromise istoriceste", afirma liberalul.

Legea Educatiei este dezbatuta, marti, de judecatorii CCR care vor trebui sa decida daca textul legii este in acord cu Constitutia Romaniei si actul legislativ va merge la promulgare, fie va constata anumite neconcordante si o va intoarce in Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#andrei marga legea educatiei, #Marga ministru educatie , #stiri Andrei Marga