Andres Iniesta si-a cerut scuze dupa ce a publicat o fotografie pe Instagram (Foto)

Miercuri, 09 Ianuarie 2019, ora 21:05
6363 citiri
Andres Iniesta si-a cerut scuze dupa ce a publicat o fotografie pe Instagram (Foto)
Foto: Instagram/Andres Iniesta

Celebrul fotbalist spaniol Andres Iniesta si-a cerut scuze miercuri dupa ce a postat de Boboteaza o fotografie in care doua persoane aveau fata vopsita in negru, fosta vedeta a Barcelonei fiind acuzata de rasism.

Mijlocasul de 34 de ani, care joaca acum la echipa japoneza Vissel Kobe, nu avea deloc intentia "sa ofenseze pe cineva publicand aceasta fotografie", a afirmat agentia care asigura comunicarea sa intr-un text adresat AFP.

"El doreste sa le ceara scuze tuturor celor care ar fi putut fi raniti", se poate citi in acest comunicat.

Postata duminica pe Twitter si Instagram, fotografia ii arata pe Iniesta si pe familia sa cu un grup de persoane in costume, reprezentandu-i mai ales pe cei trei magi, cu ocazia Bobotezei. Doua dintre aceste persoane au fata vopsita in negru, pentru a-i reprezenta pe unul dintre cei trei magi, Baltazar, si un paj.

In Spania, potrivit traditiei, cei trei magi, Melchior, Gaspar si Baltazar, le ofera cadouri copiilor de Boboteaza. In orasele si satele din aceasta tara, rolul lui Baltazar este si acum interpretat de multe ori de un barbat alb cu fata vopsita in negru.

La Madrid, primarul de stanga Manuela Carmena a pus capat insa acestei practici in 2016. De atunci, capitala recurge la un barbat de culoare pentru a interpreta acest rol in foarte populara parada de Boboteaza, transmisa la televizor.

Postarea lui Iniesta a dat nastere unor reactii de revolta din partea unor internauti, care au denuntat o fotografie rasista, un caz tipic de "blackface".

'Blackface' evoca acele 'minstrel shows' aparute in prima parte a secolului al 19-lea in SUA, spectacole in care albii isi vopseau fata pentru a-i interpreta pe negrii cu ochii bulbucati, prezentati ca naivi, ignoranti, lenesi si carora adesea li se atribuiau caracteristici animalice.

Iniesta, care a disputat 674 de meciuri si castigat 32 de trofee cu Barca, a semnat in mai un contract pe trei sezoane cu Vissel Kobe.

In decembrie 2017, vedeta franceza a lui Atletico Madrid, Antoine Griezmann, si-a cerut scuze dupa ce a fost foarte criticat pe retelele de socializare fiindca a postat o fotografie in care aparea ca baschetbalist de culoare al lui Harlem Globetrotters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Andres Iniesta rasism , #stiri Andres Iniesta
Comentarii