Murray obtine prima victorie la simplu dupa revenirea in circuitul ATP

Marti, 24 Septembrie 2019, ora 21:52
3055 citiri
Murray obtine prima victorie la simplu dupa revenirea in circuitul ATP
Foto: Instagram/ Andy Murray

Jucatorul britanic de tenis Andy Murray, fost lider mondial, in prezent pe locul 413 in ierarhia internationala, a obtinut marti prima sa victorie la simplu dupa operatia suferita la sold in urma cu opt luni.

El l-a invins pe americanul Tennys Sandgren (69 ATP), cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-1, in 16-imile turneului masculin de la Zhuhai (China), dotat cu premii totale in valoare de 931.335 dolari.

Murray, 32 ani, a avut nevoie de doua ore si 40 de minute pentru a-si adjudeca victoria, el reusind 13 asi pe parcursul meciului.

In runda urmatoare, Murray va juca impotriva australianului Alex De Minaur (31 ATP, favorit nr. 7) care l-a eliminat pe conationalul sau, John Millman (79 ATP) cu 6-1, 6-3.

Saptamana trecuta, inainte de debutul la turneul din China, Andy Muuray spunea ca ar fi un pic "naiv" sa creada ca ar putea redeveni in viitor jucatorul care a fost la un moment dat, cand a ocupat primul loc mondial si a castigat trei titluri de Mare Slem.

"Sincer sa fiu, nu ma astept sa revin la cel mai bun nivel la care am fost in trecut. As fi un pic naiv si nechibzuit sa cred asta. Simt ca pot inca sa concurez la cel mai inalt nivel din punct de vedere tehnic, dar nu stiu daca fizic voi putea sa recuperez astfel incat sa fiu din nou competitiv", afirma Murray.

Operat la sold in luna ianuarie, el si-a facut revenirea in competitii cu ocazia turneului de la Queen's, unde a evoluat in proba de dublu alaturi de Feliciano Lopez, castigand competitia.

Castigatorul a trei trofee de Grand Slam, Murray s-a temut ca va fi nevoit sa puna capat carierei sale dupa noua interventie chirurgicala la care a fost supus la inceputul acestui an.

Alte rezultate de marti de la Zhuhai, turul 1:

Damir Dzumhur (Bosnia) - Marco Cecchinato (Italia) 5-7, 6-4, 6-2

Miomir Kecmanovic (Serbia) - Casper Ruud (Norvegia) 6-2, 0-0 (abandon)

Zhizhen Zhang (China) - Dominik Koepfer (Germania) 7-5, 6-2

Pablo Andujar (Spania) - Steve Johnson (SUA) 2-6, 6-2, 6-1.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Andy Murray tenis rezultate, #Andy Murray operatie, #Andy Murray victorie , #ATP