Alegeri in Germania: Ce a facut Angela Merkel dupa ce a castigat

Autor: Ana Ilie
Luni, 23 Septembrie 2013, ora 17:00
2948 citiri
Alegeri in Germania: Ce a facut Angela Merkel dupa ce a castigat

Angela Merkel a anuntat, luni, ca a intrat deja in contact cu principalul partid de opozitie german, SPD (social-democrat), cu privire la posibilitatea formarii unei coalitii de guvernare, insa nu a exclus discutii si cu alti potentiali parteneri.

Tatonarile vin dupa ce, duminica, partidul lui Merkel, CDU, impreuna cu aliatul bavarez CSU, a castigat 41,8% din voturi, cu cinci mandate in Parlament mai putin decat necesarul pentru majoritatea absoluta, informeaza Reuters.

"Noi, conservatorii, avem un mandat clar pentru a forma Guvernul si Germania are nevoie de un Guvern stabil, asa ca vom duce la indeplinire acest mandat", a spus Merkel.

Alegeri in Germania: Saptamani grele pentru Merkel, dupa victoria la urne

"Suntem, desigur, deschisi pentru discutii si am avut deja un contact initial cu presedintele SPD, care a spus ca mai intai SPD trebuie sa organizeze o intalnire a liderilor sai, vineri", a continuat aceasta.

Merkel a mai aratat ca alegerile au reprezentat un vot puternic pentru Uniunea Europeana, care trebuie sa continue reformele pentru a deveni mai competitiva.

Cancelarul a mai sustinut ca nu vede de ce ar fi nevoie de schimbare in politica Germaniei fata de Europa. In tarile afectate de criza datoriilor din estul Europei, toti ochii sunt atintiti pe eventualele schimbari de politica pe care ar putea sa le faca Merkel in ceea ce priveste ajutarea tarilor in schimbul masurilor de austeritate sir eformelor.

Merkel a zdrobit insa sperantele celor ce asteptau o relaxare a austeritatii, exprimandu-si opinia ca nu este nevoie de o schimbare in acest sens. Merkel nu a dorit insa sa anticipeze cum va arata politica fata de Europa dupa incheierea negocierilor de formare a unei aliante de guvernare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Angela Merkel alegeri coalitie, #Merkel coalitie negocieri , #cancelar german