Angela Merkel, din nou cea mai puternica femeie din lume. Surpriza de pe locul 2

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 21:26
9051 citiri
Angela Merkel, din nou cea mai puternica femeie din lume. Surpriza de pe locul 2

Cancelarul german Angela Merkel este din nou cea mai puternica femei din lume, potrivit topului Forbes, in timp ce pe locul doi se afla o prezenta surpriza - noul presedinte al Rezervei Federale a SUA.

In topul celor mai puternice 100 de femei din lume exista 9 sefi de stat ale unor natiuni care au un PIB combinat de peste 11 trilioane de dolari si care au peste 640 de milioane de locuitori.

Potrivit listei Forbes, presedintele Braziliei, a saptea economie a lumii, Dilma Rousseff, se afla pe locul 4 in clasamentul celor mai puternice femei din lume, si a doua in randul sefilor de stat.

Pe locul doi se afla noul presedinte al Rezervei Federale a SUA, Janet Yellen, prima femeie care ocupa aceasta pozitie a celei mai influente banci centrale din lume si totodata o prezenta noua in clasament.

Pe locul trei se afla sotia lui Bill Gates, Melinda Gates, care are o activitate intensa in domeniul filantropiei.

Pe urmatoarele locuri, in top 10, se afla, in ordine, presedintele FMI Christine Lagarde, fostul secretar de stat american Hillary Clinton, presedintele General Motors Mary Barra, Prima Doamna a Americii Michelle Obama, presedintele Facebook Sheryl Sandberg si presedintele IBM Virginia Rometty.

Cele mai puternice femei de afaceri din lume si companiile uriase pe care le conduc

In randul celor 100 de femei se afla 28 de presedinti de companii, care controleaza venituri anuale de 1,7 trilioane de dolari.

Angela Merkel este pentru a 10-a oara in topul Forbes, de 9 ori fiind pe primul loc, din cele 11 editii ale clasamentului celor mai puternice femei din lume.

Nu mai putin de 8 femei s-au regasit in toate cele 11 editii alte topului Forbes: Melinda Gates, Christine Lagarde, Hillary Clinton, Indra Nooyi, Oprah Winfrey, Amy Pascal, regina Elisabeta a II-a si Ho Ching.

Cea mai tanara prezenta este Lady Gaga, in varsta de 28 de ani, aflata pe locul 67, intre cele mai tinere 10 femei prezente pe lista regasindu-se si Beyonce, Shakira, Angelina Jolie, Gisele Bundchen sau Sofia Vergara.

In schimb, regina Elisabeta a II-a (locul 35) este de departe cea mai varstnica femeie puternica din lume, avand 88 de ani. Ea este urmata de presedintele Liberiei, Ellen Johnson-Sirleaf (locul 70), in varsta de 75 de ani.

28 de tari au cel putin o prezenta in top, insa Statele Unite ale Americii domina mai mult de jumatate din clasament, avand 56 dintre cele mai puternice femei din lume. China se afla pe locul 2, cu 9 femei in top. In schimb, India si Brazilia au cate trei prezente pe lista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Angela Merkel cea mai puternica femeie, #cele mai puternice femei lume, #Forbes cele mai puternice femei , #cancelar german