"Mini-Merkel" din Saarland a devenit numarul doi in CDU si succesorul neoficial al cancelarului german

Luni, 19 Februarie 2018, ora 17:27
4454 citiri
"Mini-Merkel" din Saarland a devenit numarul doi in CDU si succesorul neoficial al cancelarului german
Foto: Annegret Kramp-Karrenbauer/Facebook

Favorita Angelei Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, a devenit numarul doi in CDU, partidul crestin-democrat aflat la putere in Germania. Supranumita "mini-Merkel" sau "Merkel din Saarland" aceasta a intrunit o larga aprobare, dupa cum a anuntat chiar cancelarul german la conferinta de presa comuna.

Sef al guvernului micului stat regional Saarland, aceasta femeie de 55 de ani va deveni secretar general al Uniunii Democrat-Crestine (CDU). Din acest post strategic, ii va urma Angelei Merkel, ea insasi presedinte al partidului din 2000.

Desemnata adeseseori prin intitialele "AKK", este asemanata cu Merkel atat din ratiuni ideologice, cat si din apropieri de caracter, potrivit France Presee, preluata de cotidianul francez Le Parisien.

Annegret Kramp-Karrenbauer si-a dorit sa ocupe acest post, a precizat Merkel. "Aceasta idee mi-a placut foarte mult si am fost imediat de acord", a spus cancelarul, fara a o numi, totusi, oficial, succesor in fruntea guvernului federal.

Si Kramp-Karrenbauer s-a eschivat de la un raspuns frontal in privinta statutului de "printesa mostenitoare". "Nu imi asum aceasta eticheta", a spus ea.

"AKK " ii va urma lui Peter Tauber, de 43 de ani, care a demisionat din motive de sanatate, una dintre vocile critice din CDU, dupa rezultatele dezamagitoare de la ultimele legislative. Formatiunea lui Merkel a castigat alegerile, dar cu un scor istoric scazut, de 32,9%.

Cine este "AKK"

Casatorita si mama a trei copii, licentiata in stiinte politice si drept public, cu parul tuns scurt si ochelari dreptunghiulari, Annegret Kramp-Karrenbauer este in fruntea statului regional Saarland, cel mai mic din Germania, din 2011. Este catolica practicanta, spre deosebire de Merkel, care este protestanta, dar se opune si ea unei relaxari a interdictiei de a promova avortul.

Radacinile crestine si sociale ale CDU trebuie luate in considerare la fel ca radacinile conservatoare, "de la baza pana la varful partidului", a avertizat, luni "AKK".

"AKK " are experienta "marilor coalitii" cu centrul stanga si guverneaza Saarland alaturi de social-democrati, pentru al doilea mandat succesiv. La fel ca Merkel, este adepta unei conduceri centralizate pentru CDU.

In ceea ce priveste politica fata de imigranti, este mai ferma decat Merkel, sustinand in principal expulzarea celor care nu au primit drept de azil si care au mintit asupra identitatii lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Angela Merkel Germania succesor, #Annegret Kramp Karrenbauer CDU Merkel , #cancelar german