Berlinul face precizari dupa ce Merkel a spus ca Europa nu se mai poate baza pe SUA

Luni, 29 Mai 2017, ora 17:30
9222 citiri
Berlinul face precizari dupa ce Merkel a spus ca Europa nu se mai poate baza pe SUA
Foto: Hepta.ro

Declaratia din weekend a cancelarului german Angela Merkel, potrivit careia Europa nu se mai poate baza pe SUA si Marea Britanie, fiind nevoie sa-si ia destinul in propriile maini, cladindu-si singura viitorul, a luat prin surprindere multa lume.

Insa nu trebuie uitat, mentioneaza Times of Israel, momentul in care vine o astfel de afirmatie. Sa nu uitam ca la G7, sase lideri mondiali, din Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Canada si Japonia, au incercat sa-l convinga pe Trump sa faca astfel incat SUA sa nu iasa din acordul de la Paris, asa cum presedintele american a amenintat anterior ca va face.

Practic, a fost o discutie "sase la unu", dupa cum a spus Merkel, una "foarte dificila, foarte nesatisfacatoare". Trump nici macar nu a oferit un raspuns, afirmand ca va lua o decizie saptamana viitoare.

Acesta este contextul in care cancelarul german a facut declaratia, noteaza publicatia.

Luni, purtatorul de cuvant al lui Merkel, Steffen Seibert, a transmis intr-o conferinta de presa ca afirmatiile vin din partea unei persoane care este o "atlantista convinsa".

Acesta a mai spus ca relatiile cu SUA sunt "un pilon important al politicii noastre externe si de securitate si Germania va continua sa lucreze la imbunatatirea lor".

"Pentru ca relatiile trans-atlantice sunt extrem de importante pentru cancelar, este corect, din punctul sau de vedere, sa vorbeasca deschis despre diferende", a mai spus Siebert. Cu alte cuvinte, tocmai importanta acestor relatii face ca si vorbele cancelarului sa cantareasca mai mult.

De cu totul alta parere legat de vizita sa recenta in Europa este insa Trump. Refuzand sa organizeze o conferinta de presa odata reintors in SUA, acesta a preferat sa rezume plecarea sa in strainatate pe Twitter: "Tocmai m-am intors din Europa. A fost un imens succes pentru America. Munca multa, dar si rezultate mari!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Angela Merkel relatii SUA, #Merkel Trump relatii, #Merkel Europa relatii SUA, #Germania relatii SUA , #cancelar german