Cum se implica Angela Merkel in alegerile din R.Moldova

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 13:44
3361 citiri
Cum se implica Angela Merkel in alegerile din R.Moldova
Foto: Politik

Cancelarul german Angela Merkel i-a trimis premierului moldovean Iurie Leanca o scrisoare de sustinere in alegerile parlamentare de duminica din Republica Moldova, aratand de asemenea ca scrutinul "va decide daca moldovenii isi doresc sa continue calea spre integrarea europeana si sa devina membri ai Uniunii Europene".

"Stimate domnule prim-ministru, tin sa va urez dumneavoastra personal si intregului partid, PLDM, mult succes la alegerile parlamentare de duminica. Ati demonstrat pe parcursul mandatului de premier ca reformele economice si sociale pot fi derulate concomitent", se arata in mesajul oficialului german, informeaza un comunicat transmis vineri de Guvernul de la Chisinau.

"Sub conducerea dumneavoastra au fost consolidate eforturile pentru apropierea Republicii Moldova de Europa si, astfel, aprofundate relatiile cu Uniunea Europeana. Scrutinul de duminica va decide daca moldovenii isi doresc sa continue calea spre integrarea europeana si sa devina membri ai Uniunii Europene", i-a mai transmis Merkel lui Leanca.

Iohannis, la Chisinau: Romania va proteja teritoriul si interesele economice ale R.Moldova

Merkel si-a exprimat de asemenea convingerea ca interesul Republicii Moldova este sa fie continuata calea modernizarii. "Tocmai din acest considerent doresc sa va incurajez in angajamentul dumneavoastra de a convinge populatia Moldovei de necesitatea politicii de reformare. Cu acest prilej, va doresc numai bine dumneavoastra personal si poporului moldovenesc", isi incheie mesajul Angela Merkel.

Ultima data, Iurie Leanca si Angela Merkel au avut o intrevedere in luna iulie la Berlin, in cadrul vizitei oficiale a premierului moldovean in Germania, la invitatia cancelarului. Atunci, cei doi oficiali au discutat despre reformele din Republica Moldova, perspectiva europeana a tarii, problema transnistreana si situatia din regiune.

Angela Merkel s-a aratat impresionata de realizarile Guvernului Republicii Moldova si de optimismul pentru apropierea de Uniunea Europeana, se mai mentioneaza in comunicat.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Merkel mesaj alegeri Iurie leanca, #Leanca mesaj Merkel , #cancelar german