De ce ii trimit sirienii mesaje de dragoste Angelei Merkel: Wir lieben dich

Joi, 27 August 2015, ora 17:10
4503 citiri
De ce ii trimit sirienii mesaje de dragoste Angelei Merkel: Wir lieben dich
Foto: Facebook/Angela Merkel

Poate ca protestatarii de extrema dreapta din Germania o huiduie pe Angela Merkel ori de cate ori au ocazia, dar nu si sirienii, care ii transmit cancelarului german mesaje de dragoste pe retelele sociale.

Isteria a fost declansata de un comunicat, cum altfel decat sec, publicat saptamana aceasta de Biroul Federal pentru Migratie si Refugiati din Germania, care anunta ca sirienii nu vor mai face subiectul Regulamentului Dublin, relateaza BBC.

Cu alte cuvinte, Germania nu ii va mai trimite pe sirienii solicitanti de azil inapoi in tarile UE in care au ajuns prima oara, cum ar fi Grecia sau Italia. Decizia le va permite miilor de sirieni sa aplice pentru un statut de refugiat in Germania, iar vestea a provocat frenezie in randul acestora.

Peste noapte, retelele sociale s-au umplut de mesaje de dragoste pentru germani si, in special, pentru cancelarul Angela Merkel.

Foto: Facebook/Mohamed Hamdow

Imagini precum cea de mai sus au devenit extrem de populare in mediul online, fiind insotite de mesaje precum "Iubim Germania".

Foto: Facebook/Lukman Derky

Un utilizator de Facebook a compus chiar o poezie pentru cancelar, pe care a suprapus-o peste o fotografie cu steagul Germaniei si chipul Angelei Merkel.

Foto: Facebook/Hanada Alrefai

Sirienii i-au spus lui Merkel ca o iubesc inclusiv in limba germana. "Wir liben dich" este mesajul care apare sub fotografia liderului de la Berlin.

"Merkel merita multumiri pentru suspendarea Regulamentului Dublin. Mi-ar placea sa te intalnesc intr-o zi", a scris un alt cetatean sirian pe Facebook.

Modul in care este ridicata in slavi Angela Merkel de catre sirieni e in total contrast cu primirea pe care i-au facut-o protestatarii de extrema dreapta, cand a vizitat un centru de refugiati din apropiere de orasul Dresden.

Angela Merkel, huiduita de manifestanti la sosirea la un centru de refugiati

In plina criza a imigrantilor clandestini, care au venit cu miile in tarile din zona Balcanilor in ultimele zile, Germania se asteapta sa primeasca 800.000 de azilanti doar anul acesta.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Merkel mesaje dragoste sirieni, #Merkel dragoste imigranti , #cancelar german