Editorial: Romania a chemat-o pe Merkel la raport

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 13:55
5777 citiri
Editorial: Romania a chemat-o pe Merkel la raport

Domnul Andrei Marga chiar ne ia de prosti. Unii poate ca sunt tentati sa-i gaseasca scuza ca nu intentioneaza asta si ca este prea depasit de evenimentele care-l determina sa incerce sa pareze loviturile indreptate in capul Bucurestiului cu mult inainte ca americanii sa ne puna sub palaria de la Deveselu. Nu ma incalzeste, pentru ca este prea puerila.

Deci iese un neamt, reprezentant al unei natiuni care numai ca nu are proprietatea termenilor nu poate fi acuzata, si spune, in calitate de purtator de cuvant al cancelarului, ca Angela Merkel l-a convocat pe ambasadorul Iulian Comanescu pentru a-i prezenta "preocuparea" sa fata de situatia din Romania.

Ce replica da Ministerul de Externe? Ii spune baiatului respectiv sa mearga sa se culce si explica poporului: fratilor, asta-i bancul cu Volga! Romania i-a cerut cancelarului o intrevedere, nu invers, si dovada ar fi o afirmatie facuta in acest sens de Andrei Marga.

E reala, am auzit-o si eu zilele trecute la Realitatea Tv in emisiune la Rares Bogdan, insa nu inseamna nimic. Daca seful diplomatiei de la Bucuresti vrea sa spuna ca doamna Merkel i-a transmis de fapt lui Comanescu ca i-a acordat audienta solicitata, iar Steffen Seibert a inventat, suntem in alt film. Unul in care Merkel a fost chemata de fapt de urgenta la Bucuresti, la biroul ministrului.

Femeia nici n-a apucat sa se imbrace, a plecat glont, in capot, proaspat iesita de sub dus, cu bigudiuri, a stat in birou cinci minute si a iesit plansa, zgariata si cu parul valvoi. Mit der stutze gebeuse, mit fripteuze, ain, zvai, drai politai! Kaput!

Stiti cum stam de fapt? Flacaii astia au strans o gramajoara de rahat, cauta un pres sa-l ascunda si constata ca au numai un covoras. Dar insista. Cui foloseste acest penibil de care se umple pe zi ce trece Guvernul Romaniei, naruind putin cate putin, dar sigur, valul fantastic pe care se cocotase in 10 iunie, la alegerile locale? O dovada de inteligenta sa fie? Nein!

Cred oare ca Europa e chiar atat de tampita incat nu sesizeaza ca, la nici trei minute dupa ce Victor Ponta a iesit din biroul lui Barosso, activistii USL s-au infiintat in platouri ca sa o tina pe a lor, si anume ca statele UE nu pricep, ca sunt dezinformate, manipulate adica de Traian Basescu? Chiar cred ca joaca barbut cu Marian Vanghelie?

Se pare ca da. Ceea ce nu pot estima inca, dar vom vedea in cateva zile, este legat de consecintele economice ale acestui comportament.

Ni se anunta o monitorizare a referendumului, si asta pentru zona de business internationala nu inseamna decat ca aici, in Romania, ceva nu-i kuser. Dar ce stiu eu, poate si aia se insala...

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Merkel ambasador Romania, #Marga Merkel ambasador Germania , #cancelar german