Merkel: Germanii sunt mai bogati decat arata statisticile

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 21:24
2459 citiri
Merkel: Germanii sunt mai bogati decat arata statisticile

Germanii sunt mai bogati decat arata un sondaj recent al Bancii Centrale Europene, care nu are in vedere politica sociala generoasa a Germaniei, sustine cancelarul Angela Merkel.

"In termeni statistici, gospodariile din tari precum Spania, Cipru si Grecia pot fi mai bogate decat ale noastre. Dar fiti atenti: statisticile sunt inselatoare", a spus Merkel pentru ziarul Bild, preluat de Der Spiegel.

Potrivit unui sondaj publicat la inceputul lunii aprilie de BCE, germanii se afla printre cele mai sarace natiuni din zona euro.

Sondajul a masurat averea locuitorilor din anumite tari ale zona euro in functie de criterii, care au avantajat mai mult tarile din sudul Europei, precum activele reale, din care cea mai mare pondere o are locuinta aflata in proprietate.

Rezultatele controversate ale sondajului au fost respinse de cancelarul german, in contextul in care aceasta se pregateste pentru alegeri in Germania la sfarsitul acestui an.

Merkel este convinsa ca situatia germanilor este mult mai buna decat arata raportul BCE. In sudul Europei, oamenii sunt mai inclinati sa investeasca in proprietati imobiliare ca planuri de pensionare.

"Germania are sisteme robuste de securitate sociala si de pensii, insa pensiile ridicate la care au dreptul germanii sau proprietatile si activele detinute in strainatate nu sunt luate in calcul in sondaj. Prin urmare, averea lor medie pare mai modesta decat este de fapt", a explicat Merkel.

Conform sondajul BCE, averea neta medie pe gospodarie este de 195.000 de euro in Germania, in timp ce aceasta de ridica la 671.000 de euro in Cipru, 291.000 de euro in Spania sau 275.000 de euro in Italia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#Merkel avere germani, #sondaj BCE avere zona euro , #cancelar german