Merkel i-a spus lui Putin ca are datoria sa tempereze separatistii din Ucraina

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 09:55
1705 citiri
Merkel i-a spus lui Putin ca are datoria sa tempereze separatistii din Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel i-a spus prezedintelui rus Vladimir Putin, intr-o conversatie telefonica de miercuri, ca Mosocva are datoria sa tempereze separatistii pro-rusi din Ucraina, a precizat un purtator de cuvant al guvernului german.

"Cancelarul german a subliniat responsabilitatea Rusiei de a exercita o influenta de moderare asupra separatistilor pro-rusi. Ea a spus ca armistitiul trebuie sa fie respectat pe deplin", a aratat Steffen Seibert, potrivit Reuters.

Seibert a mai spus ca liderii si-au exprimat ingrijorarea ca violentele inca au loc zilnic in Ucraina.

La randul sau, Kremlinul a aratat ca in timpul convorbirii, initiata de partea germana, cei doi lideri au insistat pe importanta retragerii armamentului greu de ambele parti beligerente.

"Vladimir Putin a insistat pe nevoia de prevenire a altor atacuri asupra civililor de catre subdiviziile armatei ucrainene din sud-estul Ucrainei".

Merkel a aratat ca granita dintre Ucraina si Rusia trebuie monitorizata si OSCE joaca un rol important in aceasta. Germania va continua sa sustina misiunea OSCE in Ucraina si ar putea juca un rol important in alegerile locale din regiunile din jurul regiunilor separatiste Donetk si Luhansk.

Kremlinul a mai aratat ca ambele parti solicita o rezolvare rapida a "problemei gaziere a Ucrainei".

Merkel: Rusia, departe de ridicarea sanctiunilor

Anterior acestei discutii, Merkel avertiza ca Moscova e inca departe de momentul ridicarii sau relaxarii sanctiunilor economice, avand in vedere ca persista tensiunile din Ucraina.

Merkel a avertizat ca poate fi necesara chiar revizuirea cooperarii energetice cu Rusia in acest context.

Un deputat rus dezvaluie care e urmatoarea tinta a Rusiei in Ucraina

In opinia lui Merkel, raman nerezolvate armistitiul si viitorul statut si cooperarea intre zonele separatiste ucraine si Guvernul ucrainean.

In conditiile in care nu exista control eficient la granita si o zona tampon in estul Ucrainei, Uniunea Europeana "este foarte departe de a lua in considerare retragerea sanctiunilor. Situatia nu este satisfacatoare", a explicat aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Merkel telefon Putin Ucraina, #Merkel Putin Ucraina , #cancelar german
Comentarii