Paradoxurile vietii: Ocupatiile din tinerete ale unor importante personalitati internationale

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 21:47
5127 citiri
Paradoxurile vietii: Ocupatiile din tinerete ale unor importante personalitati internationale
Foto: Arhiva Casa Alba

Nu pentru toata lumea copilaria si tineretea au fost primii pasi in cariera. Adesea chiar dimpotriva, in prima parte a vietii, unii dintre cei ajunsi ulterior notorii s-au luptat sa-si sustina existenta cu mijloace modeste, pana cand soarta le-a scos norocul in cale.

Portalul Radioc.ru ofera cateva exemple cel putin neasteptate, daca nu chiar uimitoare:

1. Fostul prim-ministru al Islandei in perioada 2009-2013, Johanna Sigurdardottir, a fost timp de aproape noua ani insotitoare de zbor pe avioanele companiei Icelandair (1962-1971}.

2. Fostul secretar de stat al SUA in perioada 2001-2005, Collin Powell, care copilarise in modestul cartier Harlem din New York, a fost acolo vanzator intr-un magazin de mobila. Secretar de Stat a ajuns in timpul presedintelui George. W. Bush.

3. Fostul presedinte american, Ronald Reagen, era un actor de mana a doua. Singura performanta in cariera profesionala a fost rolul dintr-un serial modest de televiziune. In schimb, in cariera politica a atins performanta maxima.

4. Angela Merkel a fost barmanita intr-un local din RDG (fosta Germanie Rasariteana). Dar, in paralel cu munca din care isi castiga existenta, a studiat fizica cuantica la Universitatea din Leipzig.

"Prima viata a Angelei Merkel" - secretele tineretii politice a cancelarului german

5. Barak Obama a fost si el chelner, la restaurantul "Baskin Robbins" din Honolulu. Chiar el relateaza ca lucra cu placere, desi munca era cam dificila, majoritatea clientilor tinand regim.

Si ei au cunoscut munca de jos: Ce joburi au avut in tinerete Obama, Oprah, Buffett si alte personalitati

6. In timpul studentiei, prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medevedev, a lucrat la serviciul de igienizare stradala din Sankt Petersburg, unde primea un salariu lunar de numai 120 ruble. Intrucat insa avea si o bursa de studii de 50 ruble, ajunsese sa castige 170 de ruble lunar si asta ii era suficient pentru strictul necesar.

7. Cunoscutul ex-premier italian Silvio Berlusconi a fost vanzator intr-un magazin de electrocasnice, apoi fotograf ocazional la diverse ceremonii si pe urma cantaret pe un vas de croaziera. O, sole mio!

8. Papa Francisc a lucrat ca paznic la un club de noapte din orasul sau natal, Buenos Aires. Acolo si-a descoperit calitatile de bun dansator si chiar si-a facut o prietena. Tocmai cand se perfectionase in tango, si-a descoperit adevarata vocatie: cea religioasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#joburi tinerete Obama Merkel Medvedev , #cancelar german