Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Stratfor: Vizita lui Merkel la Chisinau nu schimba pozitia Rusiei

Vineri, 24 August 2012, ora 18:58
2246 citiri
Stratfor: Vizita lui Merkel la Chisinau nu schimba pozitia Rusiei
Foto: Romania TV

Institutul american de geopolitica Stratfor considera ca vizita cancelarului german, Angela Merkel, in Republica Moldova nu schimba pozitia Rusiei, in ceea ce priveste situatia din Transnistria.

Americanii arata ca desi vizita cancelarului german intr-o tara care are statutul de cea mai saraca din Europa este demna de remarcat, Rusia nu-si va retrage trupele in mod voluntar dintr-o regiune care i-a apartinut, pe vremea URSS, arata Unimedia.

"In cele din urma, vizita lui Merkel nu s-a terminat cu o solutie limpede la care s-au asteptat multi. In loc sa anunte o cale spre rezolvarea problemei privind regiunea transnistreana a R.Moldova, Merkel a spus simplu ca negocierile ar trebui sa continue in formatul lor actual. Rusia nu-si va retrage voluntar trupele dintr-o tara ex-sovietica, ca urmare a presiunii diplomatice, avand in vedere locatia strategica a Transnistriei si pozitia relativ puternica a Rusiei in regiune", arata Stratfor.

Institutul sustine ca Germania, incercand sa intensifice negocierile din Rusia si Uniunea Europeana, a inceput sa sprijine Republica Moldova in privinta problemei transnistrene, sperand la un gest de bunavointa din partea Moscovei.

"In ultimii ani, Germania s-a pozitionat in calitate de mediator in problema Transnistriei. Moldova de multa vreme a solicitat ca Rusia sa-si retraga trupele din regiune, iar Germania, in incercarea de a intensifica cooperarea si consultarile dintre Rusia si Uniunea Europeana, a inceput oficial sa sprijine pozitia Republicii Moldova mizand pe un gest de bunavointa din partea Moscovei", incheie Stratfor.

Angela Merkel, la Chisinau - viziune comuna asupra conflictului transnistrean

Transnistria este o regiune autonoma, din punctul de vedere al Republicii Moldova si al Europei, aceasta proclamandu-si independenta in 1990, beneficiind de sprijinul Rusiei.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Angela Merkel vizita Republica Moldova, #Rusia Stratfor Transnistria conflict, #cancelar german Chisinau , #cancelar german
Comentarii