Merkel a aparat relatia Germaniei cu Rusia in fata fiicei lui Trump

Sambata, 16 Februarie 2019, ora 14:26
4470 citiri
Merkel a aparat relatia Germaniei cu Rusia in fata fiicei lui Trump
Foto: Arhiva Ziare.com

Cancelarul german Angela Merkel a aparat, sambata, cu putere relatiile economice si politice ale tarii sale cu Rusia, indemnandu-i pe liderii prezenti la conferinta de securitate de la Munchen sa coopereze in abordarea problemelor globale.

Adresandu-se unei audiente in care se afla si Ivanka Trump, fiica presedintelui american Donald Trump, Angela Merkel a aparat proiectul noului gazoduct Nord Stream 2, intre Rusia si Germania, criticat de liderul de la Casa Alba, transmite Reuters.

Trump a acuzat Germania ca este captiva fata de Rusia, din cauza dependentei energetice de aceasta tara, insa Merkel a argumentat: "Daca in timpul Razboiului Rece (...) am importat mari cantitati de gaz rusesc, nu inteleg de ce vremurile ar trebuie sa mult mai grele astazi, asa incat putem spune: Rusia ramane un partener".

Citeste si Europa n-are voie sa permita ca politica ei energetica sa fie dictata din afara. Interesul SUA se refera strict la bani

"Vrem sa facem Rusia dependenta doar de China?", a intrebat ea. "Este acesta interesul nostru european? Nu cred nici acest lucru", a continuat sefa guvernului german.

In timpul sesiunii de intrebari si raspunsuri care a urmat, Angela Merkel a subliniat ca ar fi gresit ca Rusia sa fie exclusa politic. "Din punct de vedere geostrategic, Europa nu poate avea un interes in taierea tuturor relatiilor cu Rusia", a afirmat ea.

Angela Merkel a pus sub semnul intrebarii daca decizia SUA de a iesi din acordul nuclear cu Teheranul si de a se retrage militar din Siria constituie cel mai mod de a aborda problema Iranului.

"Singura intrebare este cum ne atingem obiectivul comun (...) Facem aceasta punand capat acordului sau folosind mica parghie pe care o mai avem (prin intermediul acordului nuclear)? Aceasta este o chestiune tactica", a mai spus Merkel.

Amintim ca Germania a respins vineri apelul americanilor de a rupe acordul cu Iranul.

Raspunzand intrebarii referitoare la relatiile internationale, pusa de organizatorii conferintei - Mare puzzle: Cine va strangem piesele? -, Merkel a raspuns, in aplauzele zgomotoase ale publicului: "Doar noi toti, impreuna".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Merkel relatii Rusia gaze Trump , #Donald Trump