Hollande si Merkel doresc numirea unui presedinte al zonei euro

Vineri, 31 Mai 2013, ora 14:58
2337 citiri
Hollande si Merkel doresc numirea unui presedinte al zonei euro
Foto: The Local

Presedintele Frantei, Francois Hollande, si cancelarul german Angela Merkel s-au intalnit joi seara la Paris pentru a purta discutii pe teme economice, iar cu aceasta ocazie au subliniat necesitatea numirii unui presedinte permanent al zonei euro.

Dialogul dintre sefii celor mai mari doua economii din zona euro vine dupa ce Franta tocmai a anuntat atingerea unui numar record de someri, 3,26 milioane, in crestere cu aproape 40.000 doar in luna aprilie.

Intalnirea ce a avut loc inaintea summit-ului UE de la sfarsitul lunii iunie a avut ca scop reimprospatarea relatiilor dintre Franta si Germania si reluarea traditiei de a prezenta pozitii comune la intalnirea liderilor europeni, scrie The Local.

Socialistul Hollande si conservatoarea Merkel au avut opinii diferite privind rezolvarea crizei economice, insa acum par a se intelege in privinta necesitatii desemnarii unui lider permanent care sa supravegheze economiile din zona euro.

"Avem nevoie de o mai mare coordonare a politicilor economice" a precizat Merkel, in timp ce Hollande a anuntat un "acord privind necesitatea unui presedinte permanent al zonei euro", care sa organizeze si sa conduca intalnirile ministrilor de Finante.

In prezent, reuniunile acestora, cunoscute sub denumirea de Eurogrup, sunt prezidate de ministrul olandez de Finante, Jeroen Dijsselbloem.

Cei doi au acordat o atentie speciala problemei lipsei locurilor de munca mai ales in randul tinerilor.

"Ne dorim ca Europa sa acorde mai multa atentie locurilor de munca, in mod special celor pentru tineri... pentru a avea o guvernare economica mai eficienta, un sistem de taxe mai omogen si pentru a implementa politici pentru crestere si competitivitate", a declarat Hollande.

"Cred ca aratam inca o data ca Franta si Germania sunt capabile nu sa isi impuna viziunile... ci de a aduce toti europenii pe calea pe care o consideram cea mai buna", a mai precizat presedintele Frantei.

Dificultatile intampinate de economia franceza au fost inca o data confirmate de datele privind numarul somerilor pe luna aprilie, acestia ajungand la un record de 3,26 milioane.

Hollande a blamat "lipsa de competitivate si putinele oportunitati pentru tineri", insa a anuntat ca isi pastreaza dorinta de a schimba trendul pana la sfarsitul anului.

"Imi mentin obiectivul de a inversa trendul ratei somajului pana la finalul acestui an", le-a declarat Hollande jurnalistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#cancelarul german Angela Merkel, #Presedintele Frantei, #francois hollande, #summit european , #zona euro