Angelina Jolie si-a ales subiectul pentru urmatorul film

Sambata, 20 Septembrie 2014, ora 22:07
2619 citiri
Angelina Jolie si-a ales subiectul pentru urmatorul film
Foto: Angelina Jolie/Facebook

Actrita americana Angelina Jolie va regiza lungmetrajul "Africa", un film biografic despre viata paleoantropologului Richard Leakey si campaniile organizate de acesta contra braconajului cu fildes, un flagel care ameninta populatia de elefanti din Africa.

Acest film va fi cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Angelina Jolie si va fi produs de Skydance Productions, compania care a realizat filmele din francizele "Terminator" si "Misiune: Imposibila". Scenariul este semnat de Eric Roth, recompensat cu Oscar pentru scenariul filmului "Forrest Gump".

"Am simtit intotdeauna o conexiune profunda cu Africa si cultura ei", a declarat Angelina Jolie intr-un comunicat de presa.

"Richard Leakey s-a remarcat in timpul conflictelor violente cu braconierii de elefanti gratie felului sau profund de a intelege amprenta pe care omul o lasa asupra mediului si gratie unui profund simt al responsabilitatii fata de lumea din jur", a adaugat actrita americana.

David Ellison, directorul executiv al companiei Skydance Productions si fiu al celebrului fondator al grupului Oracle, David Ellison, a declarat: "Acesta este un proiect foarte drag sufletului meu si stiu deja ca imi va intrece toate asteptarile, deoarece va fi regizat de Angelina Jolie".

Angelina Jolie va fi asistata in acest proiect cinematografic de directorul de imagine Roger Deakins, cu care a colaborat si la filmul ei "Unbroken", un proiect produs de Universal Pictures despre viata lui Louis Zamperini, un fost atlet olimpic devenit erou de razboi. Filmul "Unbroken" va fi lansat pe marile ecrane nord-americane in luna decembrie.

Studiourile Universal au anuntat in luna iulie ca au achizitionat deja drepturile de distributie pe plan mondial a filmului "By the Sea", o drama regizata si scrisa de Angelina Jolie, aflata in productie, in care vedeta americana joaca alaturi de sotul ei, actorul Brad Pitt.

Povestea lui Richard Leakey

Richard Leakey, nascut pe 19 decembrie 1944 la Nairobi, este un paleoantropolog kenyan. El este al doilea dintre cei trei fii ai lui Louis si Mary Leakey, doi paleontologi si arheologi kenyeni. Richard Leakey a lucrat cu precadere in partea de est a Africii, in special in Kenya, inainte de a se implica in politica acestei tari.

In timp ce parintii lui au lucrat in principal in Tanzania si in regiunea Olduvai, Richard Leakey si-a desfasurat cercetarile paleontologice intr-o alta zona din Valea Marelui Rift African din nordul Kenyei. Principalele sale descoperiri au fost realizate in jurul Lacului Turkana din Kenya.

Primele reusite au aparut in anii 1970: numeroase fosile de Homo habilis, Homo rudolfensis, Homo ergaster. Apoi, in partea de vest a Lacului Turkana, a facut una dintre cele mai spectaculoase descoperiri ale sale, in 1984, supranumita "baiatul din Turkana". Acele fosile, care au primit numele de cod "KNM-WT 15000", reprezinta pana in zilele noastre scheletul cel mai bine conservat de Homo ergaster.

Richard Leakey a fost, de asemenea, directorul Departamentului de conservare a vietii salbatice din Kenya, o functie care i-a permis sa initieze o serie de actiuni eficiente, inclusiv de distrugere a coltilor de elefanti confiscati de la braconieri, pentru ca acele cantitati considerabile de fildes sa nu ajunga din nou pe piata neagra si pentru a demonstra astfel ca autoritatile nationale nu intentioneaza sa faca profit de pe urma braconajului.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Angelina Jolie film Richard Leakey, #Angelina Jolie regizor , #filme