Selectia cui, nea Puiu?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 21 Martie 2016, ora 15:37
4453 citiri
Selectia cui, nea Puiu?

Selectionerul Romaniei, Anghel Iordanescu, a reusit in decurs de cateva luni sa isi strice o buna parte din imaginea foarte buna pe care si-a construit-o in fotbal printr-o serie de conflicte inutile, pe care le-a si pierdut, dar si cu o suma de decizii controversate in privinta selectiei.

Ca sa discutam numai despre acest al doilea aspect, care tine pana la urma numai de fotbal, "Generalul" a avut o explicatie halucinanta in momentul in care a fost intrebat de ce l-a "sarit" pe unul dintre cei mai buni fotbalisti romani in clipa de fata.

Florentin Matei are evolutii apreciate in Croatia, dupa ce in sezoanele anterioare impresionase in Ucraina, insa Iordanescu nu considera ca Romania are nevoie de serviciile sale.

"Atunci cand evolua in Ucraina am trimis un om special sa il vada, erau referinte bune. Nu am fost multumiti de ce am vazut. Acum s-a transferat, dar nu stiu daca e ce ne dorim la nationala."

In esenta, am putea spune ca este dreptul lui Iordanescu sa cheme pe cine vrea la nationala, asumandu-si in acelasi timp rezultatele.

Cu toate acestea, se spune pe buna dreptate ca diavolul se ascunde in detalii. Iordanescu este de parere ca Matei, cu un gol si trei assisturi in opt meciuri jucate in Croatia nu este ceea ce ne dorim la nationala. Insa sunt doriti la prima reprezentativa jucatori ca Ropotan, care nu s-a remarcat cu nimic altceva decat cu transferul la echipa lui Edi Iordanescu, Adi Popa, care nici atunci cand este in cea mai buna forma nu este decat un Banel Nicolita mai mic de inaltime si usor mai tehnic, sau Gabi Torje, care se chinuie sa se impuna la uriasa echipa turca Osmanlispor, dupa ce a esuat peste tot in ultimii ani.

Asta ca sa nu mai vorbim de incapatanarea in a-l selectiona pe Dragos Grigore de la Al Sailiya.

Un principiu de baza al oricarui selectioner trebuie sa fie acela al chemarii celor mai in forma jucatori in momentul meciurilor, fara a tine cont de nume sau de echipa.

Daca Iordanescu poate explica in ce fel este mai bun Popa decat Matei in acest moment, nimeni nu mai poatre comenta. Insa selectionerul nu doar ca nu poate explica, ci nici macar nu incearca s-o faca!

Sa nu uitam ca Bicfalvi a fost ignorat cu gratie in momentul in care era golgheterul Ucrainei, peste starurile de multe milioane de euro de la Sahtior si Dinamo Kiev. Sa nu uitam ca au fost facute adevarate campanii de presa pentru ca Sanmartean si Budescu sa ajunga la nationala in momente in care ambii straluceau in Liga 1.

Poate ca, pana la urma, si necunoscatorii din presa vad cateva lucruri, mai ales cand ele sunt evidente, daca ne gandim ca ultimii doi, Sanmartean si Budescu, s-au dovedit a fi piese de baza inclusiv pentru Iordanescu.

In momentul in care tu, selectioner al Romaniei, dai peste cap finalul de campionat si faci un circ jenant in iarna cu un turneu de pregatire care a devenit definitia penibilitatii, il chemi pe Ropotan la nationala si spui ca Matei nu e ceea ce trebuie ai o mare problema de legitimitate.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Iordanescu selectioner Romania, #Iordanescu jucatori nationala, #nationala Romania selectie Iordanescu , #nationala