Anghel Iordanescu si-a dat demisia din PSD

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 20:13
4969 citiri
Anghel Iordanescu si-a dat demisia din PSD
Foto: Romania Libera

Senatorul Anghel Iordanescu si-a dat vineri demisia din PSD, trimitandu-i presedintelui Mircea Geoana o scrisoare prin care isi explica decizia.

El i-a transmis o scrisoare presedintelui social-democratilor, Mircea Geoana, in care ii aduce la cunostinta decizia sa, dar si precizeaza ca motivul care l-a facut sa-si dea demisia este demisia lui Gabriel Oprea din partid.

"Ultimele evenimente petrecute in PSD si la nivelul organizatiei din care fac parte, PSD Ilfov, m-au facut, din pacate, sa nu ma mai regasesc in randurile acestui partid. Am acceptat sa intru in politica alaturi de un om pe care il cunosc si il respect, in primul rand pentru verticalitatea sa.

Gabriel Oprea m-a convins sa ma inscriu in acest partid si am acceptat din dorinta de a-mi aduce contributia, din partid si din Parlament, la binele tarii si al romanilor", precizeaza senatorul Anghel Iordanescu, potrivit Agerpres.

Senatorul Iordanescu considera ca de cand a devenit membru al PSD a facut toate eforturile pentru a-si onora promisiunile facute electoratului si de asemenea si-a facut datoria fata de partid.

"Respect echipa din care am facut parte in ultimii ani, o echipa de luptatori. O organizatie aflata, in urma cu cinci ani intre ultimele pe tara, ca nivel de performanta si adusa intre primele organizatii, prin preluarea conducerii acesteia de catre domnul Oprea, prin munca si implicarea sa. Am fost o echipa la bine si la rau. Astazi, cand cel care a condus cu succes aceasta organizatie nu mai este membru al partidului, inteleg sa ma retrag si eu din randurile PSD", mai spune senatorul Anghel Iordanescu.

Demisie, demisie, dar nu e oficial

Vicepresedintele PSD Ilfov, Anghel Iordanescu, a declarat, vineri, pentru NewsIn, ca nu vrea sa comenteze sub nicio forma informatiile conform carora ar intentiona sa demisioneze, iar in momentul in care va avea ceva de spus, o va face in mod public.

"Eu nu comentez niciun zvon, iar cand voi avea ceva de comunicat, o voi face, asa cum fac de obicei", a afirmat Iornanescu.

Demisia lui Anghel Iordanescu a fost preconizata de fostul coleg de partid, Gigi Netoiu, care a fost exclus vineri din PSD de Comisia de Integritate a formatiunii.

In acest moment, filiala PSD Ilfov nu mai are nici presedinte si nici vicepresedinte, dupa ce Gabriel Oprea a decis joi sa demisioneze din functia de presedinte si dupa aceasta decizie de excludere din partid a vicepresedintelui PSD Ilfov, Gigi Netoiu.

Fostul selectioner al nationalei a depus jurarmantul de credinta in fata plenului in luna februarie, devenind, astfel, parlamentar din partea PSD.

Iordanescu a fost repartizat ca membru al Comisiei pentru sport si sanatate. El este al treilea parlamentar care provine din fotbal, dupa Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, deputat PRM din anul 2000 si Gheorghe Copos, patronul Rapidului, senator al Partidului Conservator.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...