Cinci case de schimb din Bucuresti, inchise de OPC

Luni, 08 Februarie 2010, ora 11:35
1379 citiri
Cinci case de schimb din Bucuresti, inchise de OPC
Foto: Arhiva

Cinci case de schimb valutar din Capitala au fost inchise temporar de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), din cauza neregulilor, iar inspectorii au aplicat amenzi in valoare de 34.000 de lei.

Inspectorii de la Protectia Consumatorului au verificat 13 case de schimb valutar din Bucuresti, fiind aplicate noua amenzi contraventionale si un avertisment, iar cinci puncte de lucru au fost inchise temporar, pana la intrarea in legalitate, informeaza ANPC, intr-un comunicat.

S-a constatat ca unii operatori redactau formularul de acceptare a tranzactiei intr-un alt format decat cel prevazut de lege si nu aveau toate elementele pentru informarea corecta. Alte case de schimb nu afisau cursul valutar la exterior, iar unul dintre operatori a primit un avertisment pentru lipsa afisarii orarului de functionare.

La una din casele de schimb, cursurile valutare pentru cumparare si vanzare erau afisate in aceeasi coloana, pe panoul exterior, contrar prevederilor legii. O alta casa de schimb a fost amendata pentru ca a afisat formularele de acceptare a tranzactiei cu negru pe fond roz, in conditiile in care legea prevede ca acestea sa fie scrise cu negru pe fond alb.

ANPC aminteste consumatorilor ca pot solicita anularea tranzactiei in termen de maxim 24 de ore de la efectuare, daca informatia privind cursul de schimb valutar mentionata pe formularul de acceptare a tranzactiei difera de cursul valutar afisat pe panoul exterior sau interior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#case schimb inchise, #varificari case schimb, #case schimb valutar , #inspectorat