16 banci amendate pentru nereguli

Joi, 14 August 2008, ora 15:39
1930 citiri
16 banci amendate pentru nereguli

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a inceput sa amendeze bancile din Romania, dupa numeroase sesizari ale clientilor.

Peste 16 institutii financiar-bancare au fost sanctionate pana acum pentru diverse nereguli.

Cei mai multi clienti se plang de faptul ca trebuie sa restituie mai multi bani decat s-a stabilit initial prin contractul de credit. Sumele in plus provin din dobanzi, taxe si comisioane majorate, informeaza Realitatea Tv.

Inspectorii ANPC au primit peste 700 de sesizari impotriva bancilor in doar sase luni, numai din Capitala. Numarul reclamatiilor este, cu siguranta, de ordinul miilor, la nivelul tarii, dar nu exista o statistica in acest sens.

Romanii sunt nemultumiti si pentru ca ajung pe lista rau-platnicilor, in baza de date a Biroului de Credit, fara sa fie anuntati in prealabil.

O parte din reclamatii se refera si la publicitatea inselatoare sau la informarea incompleta si incorecta cu privire la conditiile de creditare.

Multe din neregulile sesizate au fost confirmate de inspectorii ANPC, iar bancile s-au ales cu amenzi de minimum 15.000 de lei fiecare. Chiar si ANPC recunoaste, insa, ca amenzile sunt infime.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#banci, #amendate, #nereguli , #stiri ANPC