Atentie de unde va cumparati produsele de Paste!

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 15:47
1320 citiri
Atentie de unde va cumparati produsele de Paste!
Foto: EMaramures

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului avertizeaza romanii sa cumpere produse numai de la comercianti autorizati, in perioada Sarbatorilor de Paste, pentru a nu avea suprize neplacute.

Produsele pe care le cumparati trebuie sa fie vandute in locuri autorizate, sa aiba data de valabilitate inscrisa, sa fie pastrate si expuse la temperaturi corespunzatoare.

"Siguranta si sanatatea pot fi protejate prin atentia sporita acordata informatiilor despre produs, locului de comercializare si conditiilor in care este vandut produsul respectiv. Recomand consumatorilor sa cumpere numai din locuri autorizate. Produsele expuse spre vanzare pe trotuare, in portbagajele autoturismelor etc., chiar daca sunt vandute la un pret mai mic, reprezinta un risc pentru cumparatori", a declarat Constantin Cerbulescu, presedintele ANPC, potrivit unui comunicat.

Carnea de miel trebuie sa aiba stampila sanitar-veterinara, sa fie cumparata numai din macelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate in piete si sa fie elastica. Daca prezinta suprafata lipicioasa si urat mirositoare inseamna ca este alterata.

Pestele care are solzi care se desprind usor, corpul acoperit cu mucus urat mirositor, branhii de culoare cenusie sau bruna este alterat si poate fi un pericol pentru sanatate. Pestele proaspat trebuie pastrat si expus la comercializare in vase cu gheata, fiind partial acoperit de gheata.

Vinul la sticla de plastic nu este neaparat natural

Nu va lasati "ademeniti" de vanzatorii din piete care vand produsele in recipiente PET refolosite, care va ofera degustarea produselor prin intermediul dopurilor recipientelor pentru a dovedi "calitatea naturala" a produsului!

Vinul trebuie cumparat numai din locuri autorizate, iar recipientele trebuie sa fie etanse. Nu uitati ca vinul care prezinta depuneri este impropriu consumului uman.

In cazul produselor de patiserie, spatiile de comercializare trebuie sa fie in permanenta curate si bine intretinute. In plus, nu uitati ca produsele de patiserie neambalate trebuie comercializate in termen de 24 ore de la data fabricatiei.

Cumparati vopseaua de oua numai din locuri autorizate si numai daca are termenul de valabilitate inscris. Nu utilizati vopsea pentru alte destinatii, precum cea tipografica sau pentru textile. Utilizarea altor tipuri de vopsele poate prezenta pericol pentru sanatate.

Evitati cumpararea oualor a caror coaja este crapata, murdara sau sparta. La spargere, ouale nu trebuie sa prezinte albusul tulbure sau amestecat cu galbenusul.

L.S.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#produse Paste, #controale ANPC Paste, #oua, #carne, #consumatori produse Paste , #stiri ANPC