Atentie la "gratuitatile" de pe site-urile de telefonie mobila

Joi, 17 Iulie 2008, ora 20:11
1794 citiri
Atentie la "gratuitatile" de pe site-urile de telefonie mobila

Nu mai putin de 38 de site-uri romanesti cu specific de telefonie mobila au probleme de informare completa si precisa a consumatorilor (cum ar fi identificarea operatorului economic furnizor sau indicarea exacta a pretului unui serviciu) sau induc in eroare consumatorii prin neexplicarea caracterului "gratuit" al unui serviciu, arata rezultatele unei inspectii la nivel european.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a verificat site-urile in perioada 2-6 iulie, relateaza Evenimentul Zilei in editia online.

"Urmatoarea faza a acestei actiuni la nivel european este aceea a contactarii operatorilor economici care ofera servicii de telefonie mobila pe internet, somarea acestora sa completeze informatiile de pe site-uri si asigurarea ca au fost inlaturate practicile comerciale incorecte. In caz contrar, vom aplica sanctiuni si vom dispune oprirea practicilor de acest fel", a afirmat presedintele ANPC, Dan Vlaicu, citat de aceeasi sursa.

La nivelul Uniunii Europene au fost verificate mai mult de 500 de astfel de site-uri si s-a descoperit ca pentru 80% dintre acestea este nevoie de investigatii suplimentare.

Mai mult de 50% dintre site-urile verificate se adresau copiilor prin intermediul unor cunoscute personaje de desene animate care, se exemplu, ii invita pe ce mici sa cumpere tonuri de apel.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#gratuit, #telefon mobil, #site, #anpc, #control, #informare , #stiri ANPC