Anton Anton si-a dat demisia de luni seara. Urmeaza azi inca doi ministri ALDE

Marti, 27 August 2019, ora 13:57
4407 citiri
Anton Anton si-a dat demisia de luni seara. Urmeaza azi inca doi ministri ALDE
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta.ro

Ministrul Energiei, Anton Anton, si-a dat demisia din Guvernul Dancila inca de luni seara.

Anuntul a fost facut de reprezentantii Biroului de presa al Ministerului Energiei, relateaza Agerpres.

Potrivit e-nergia.ro, Anton Anton este intr-o vizita in Turcia si nu si-a precizat pana acum pozitia.

Anton Anton este unul dintre ministrii ALDE care erau asteptati astazi sa isi inainteze demisiile catre premierul Viorica Dancila, in contextul in care ALDE a hotarat, luni, sa iasa de la guvernare.

Guvernul Dancila s-a intrunit in sedinta marti, aceasta fiind ocazia in care membrii ALDE isi vor da demisia. Mai exact Gratiela Gavrilescu de la Mediu si Viorel Ilie, responsabil de Relatia cu Parlamentul.

Vezi si Gavrilescu demisioneaza azi de la Mediu: Nu sunt un om nici care sa tac, dar nici sa spun lucruri prostesti

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni seara, ca a decis retragerea tuturor ministrilor din Guvern, iar cei care nu respecta decizia vor suporta consecintele, adica excluderea din partid.

Este cazul ministrului de Externe, Ramona Manescu, care a anuntat luni, la scurt timp dupa ce Calin Popescu Tariceanu a anuntat iesirea formatiunii de la guvernare, ca ea va ramane in Guvern.

Ea a spus ca vestea acestei decizii a aflat-o in timp ce se afla intr-o intalnire bilaterala cu omologul sau din Republica Moldova si in zilele urmatoare are programate multe alte intalniri la nivel inalt, cu ministrul de Externe al Bulgariei sau cu sefa diplomatiei Uniunii Europene, Federica Mogherini.

"Eu am acceptat aceasta onoare ca am considerat ca politica externa a Romaniei e foarte importanta. Mai ales intr-un moment de instabilitate interna, instabilitate externa nu ne trebuie si e important sa fim parteneri seriosi pana la capat in exterior.

Am inteles pozitia ALDE si fiecare isi alege calea, dar cred ca e rau pentru Romania sa dea semnale ca e un partener inconsecvent. Eu imi asum sa raman in Guvern pentru ca suntem intr-un moment in care pentru Romania trebuie luate decizii ce ne vor afecta in urmatorii 5 ani.

Eu, ca o persoana responsabila, imi asum sa pierd eu politic la nivel intern, daca asa se pune problema, dar sa nu piarda Romania pe termen lung", a declarat, la Digi24, Ramona Manescu.

Adio, PSD!

ALDE a decis, luni, sa rupa coalitia cu PSD, sa iasa de la guvernare si sa faca o alianta electorala cu ProRomania, partidul lui Victor Ponta, pentru sustinerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale din toamna.

In replica, Viorica Dancila a convocat o sedinta de urgenta a conducerii PSD si in urma discutiilor s-a stabilit ca PSD ramane la guvernare si va stabili pasii urmatori pentru a face fata unei posibile motiuni de cenzura de rasturnare a guvernului.

PSD a mai stabilit si cine va lua locul ministrilor ALDE care vor parasi Guvernul si a anuntat ca Ramona Manescu va ramane in Executiv, chiar daca va fi exclusa din ALDE pentru aceasta decizie.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a mai anuntat ca se retrage din cursa pentru prezidentiale, ca isi va da demisia din functia de presedinte al Senatului, dar si ca, de pe bancile Opozitiei, va vota o eventuala motiune de cenzura impotriva Guvernului Dancila.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#ministrul Energiei Anton Anton, #Anton Anton demisie guvern Dancila , #ministrul Energiei