Apple, data in judecata pentru denumirea "iWatch", desi ceasul nu se numeste asa

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 17:57
4182 citiri
Apple, data in judecata pentru denumirea "iWatch", desi ceasul nu se numeste asa
Foto: Apple

Apple a fost data in judecata pentru numele iWatch, chiar daca nu foloseste denumirea pentru ceasul inteligent Apple Watch, de catre o companie irlandeza de software care detine marca in Europa.

Utilizatorii care dau cautare pe Google tastand iWatch este probabil sa obtina in capul listei de rezultate o reclama pentru Apple Watch, in conditiile in care compania americana plateste Google pentru publicitate astfel incat sa nu piarda posibili clienti care au cautat produsul dupa un nume incorect, relateaza Bloomberg.

Preturi scandaloase pentru Apple Watch? Cat ar putea costa cel mai asteptat ceas inteligent (Foto)

Probendi, o companie irlandeza de software cu sediul in Dublin, care detine marca iWatch in Europa, crede ca Apple va plati mult mai mult pentru o astfel de promovare decat o face in prezent si a intentat o actiune in regim de urgenta, pe 26 iunie, la un tribunal din Milano, protestand pentru faptul ca Apple se foloseste de numele iWatch in reclame.

"Apple s-a folosit in mod sistematic de numele iWatch in motorul de cautare Google, pentru a directiona clientii catre site-ul propriu, promovand astfel Apple Watch", se arata in documente.

Cine s-ar fi gandit: Apple Watch nu functioneaza daca ai tatuaje - motivul nebanuit

De-a lungul timpului, multe companii, intre care American Airlines, Geico si Rosetta Stone, au incercat sa dea in judecata Google sau companiile furnizoare de publicitate, in probleme legate de marci, dar deseori nu au avut succes.

Politica Google pentru serviciul de publicitate stipuleaza evaluarea reclamatiilor caz cu caz, fiind posibil sa fie impuse unele restrictii, a declarat Giacomo Bonelli, avocat al Probendi. Bonelli a aratat ca Apple nu a raspuns niciodata solicitarilor si obiectiilor Probendi, in timp ce Google a replicat sa nu este raspunzatoare pentru linkuri. Reprezentantii Apple si ai Google au refuzat sa comenteze.

Produsul Apple care poate fi furat si folosit fara probleme de hoti: E mult prea simplu!

Co-fondatorul companiei irlandeze, Daniele Di Salvo, a declarat anul trecut pentru Bloomberg ca Probendi a avertizat Apple sa nu foloseasca denumirea iWatch. Di Salvo a spus atunci ca Probendi lucreaza la un smartwatch propriu care va fi mai ieftin decat Apple Watch, va functiona cu sistemul Android si se va numi iWatch. In prezent, proiectul este "in standby", a precizat el.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Apple Watch judecata, #judecata nume iWatch, #Apple Watch iWatch , #Apple Watch