Este periculos ceasul inteligent lansat de Apple?

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 09:20
4456 citiri
Este periculos ceasul inteligent lansat de Apple?
Foto: Digital Trends

Autoritatile americane sunt ingrijorate in legatura cu provocarile de securitate cu care se confrunta produsele si serviciile Apple.

Compania americana trebuie sa dea asigurari ca noul ei ceas inteligent nu pune in pericol confidentialitatea informatiilor furnizate de utilizatori.

Procurorul general al statului american Connecticut, George Jepsen, l-a convocat la o intalnire pe directorul executiv al Apple, Tim Cook, relateaza Digital Trends. El vrea sa stie de la Cook daca Apple poate garanta confidentialitate, mai ales ca iWatch poate stoca informatii legate de starea de sanatate si locurile in care se deplaseaza utilizatorul.

Ingrijorarile au aparut dupa postarea pe Internet a numeroase fotografii indecente cu vedete americane, sustrase de pe conturile lor gazduite de iCloud de la Apple.

Jepsen a declarat ca intalnirea cu Tim Cook este o procedura obisnuita, ea avand scopul de a-i asigura pe clientii companiei ca se bucura de protectie.

Se pare insa ca procurul vrea sa solicite Apple sa isi schimbe politica legata de siguranta informatiilor stocate. Mai exact, anumite aplicatii ar putea fi interzise, in special cele legate de afectiunile medicale, care ofera sfaturi utilizatorilor si le pun chiar si diagnostice.

Procurorul Jepsen nu este la primul astfel de caz, el cerandu-le socoteala in trecut si celor de la Google (pentru Google Glass) si Facebook. De exemplu, s-a sesizat in ce priveste tehnologia de recunoastere a fizionomiei utilizatorilor, pe care reprezentantii Facebook ar fi vrut sa o foloseasca.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#smartwatch apple, #ceas inteligent Apple, #poze nud vedete apple, #apple poze nud vedete , #Google