Lista angajatorilor "siguri"

Luni, 02 Martie 2009, ora 14:36
2786 citiri
Lista angajatorilor "siguri"
Foto: PMI

Daca se intampla sa lucrati la Cisco, Google sau Apple, aveti noroc. Specialistii sunt de parere ca aceste companii nu vor concedia oamenii, fiind considerate "sigure" din punctul de vedere al resurselor umane.

Fie ca se dezvolta din ce in ce mai mult, sau ca detin resurse financiare impresionante, exista mai multe companii ce nu vor cadea prada trendului de concedieri din ultima perioada, scrie Newsweek.

Specialistii au alcatuit o lista de firme "sigure", unde angajatilor nu trebuie sa le fie prea frica pentru ziua de maine. Cisco, de exemplu, isi extinde segmentele de server si data center, iar afacerea sa principala, de routere, este vitala pentru dezvoltarea retelelor de broadband. Visa, institutie ce face doar transferuri financiare, nefiind implicata in credite de consum, a cunoscut o crestere a profiturilor cu 35 de procente anul trecut.

Apple detine 24 de miliarde de dolari in cash, iar compania prefera sa lanseze propriile produse, decat sa faca achizitii. Apple este convinsa ca are cele mai bune produse din lume si are nevoie de tot personalul actual pentru strategiile sale de marketing agresiv.

Google a avut una dintre cele mai mari rate de angajari in ultimii patru ani. Compania are 14 miliarde de dolari in cash si nicio datorie. De asemenea, profitul Colgate a crescut cu 20 de procente, vanzarea de sampon, pasta de dinti sau mancare pentru animale fiind stabila, chiar si in momente de criza.

Pe acelasi principiu, Altria nu ar trebui sa concedieze angajati, avand in vedere ca oamenii dependenti de tigari fumeaza si pe timp de criza. In acest an, compania se asteapta la cresteri de sase procente.

Desi piata telefoanelor mobile a ajuns la saturatie, folosirea dispozitivelor wireless pentru transferul de date si video este in crestere, asigurand profitul unor companii precum Verizon.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#joburi companii, #angajati, #Google, #apple, #Cisco , #Google