Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce schimbari trebuie sa faca Apple pentru ca noul iPad sa aiba un succes fulminant

Sambata, 16 August 2014, ora 18:50
3952 citiri
Ce schimbari trebuie sa faca Apple pentru ca noul iPad sa aiba un succes fulminant
Foto: Apple

Apple ar urma sa lanseze noua gama de tablete in octombrie, insa iPad-ul va avea de infruntat cateva probleme spinoase.

Cele mai recente zvonuri arata ca noul dispozitiv va avea un ecran anti-reflexii, precum si un senzor de amprenta.

Pana acum, display-ul tabletelor Apple a fost protejat de un strat de sticla, numit Gorilla Corning Glass, care nu se descurca prea bine in lumina puternica.

Nu este clar inca daca functia anti-reflexii va fi disponibila la toate dispozitivele, sau doar pe cele de 9,7 inchi.

Momentan, doar varianta mare a tabletei, botezata in presa iPad Air 2, a intrat in productie. Versiunea Mini ar urma sa apara inainte de finalul lui 2014, conform zvonurilor.

A inceput productia noului iPad. Cand va fi lansat pe piata

Inovatie?

Noile functii iPad Air 2 ar putea "face cu ochiul" doar fanilor infocati ai Apple. Pentru ceilalti, nu exista destule motive care sa ii determine sa cumpere aceasta tableta, sustine Alice Truong, jurnalist la revista Fast Company.

Apple a raportat o scadere de 9 la suta a vanzarilor de tablete in perioada aprilie-iunie, comparativ cu primele trei luni ale anului. Mai mult, pentru prima data in istoria companiei, vanzarile au scazut si fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe de alta parte, producatorii care realizeaza dispozitive ieftine au inregistrat un succes urias in pietele emergente, punand presiune pe companiile care fac tablete premium, precum Apple si Samsung.

Astfel, compania americana ar putea lansa si o versiune mai ieftina a iPad Air 2, continuand seria Mini, sustine Truong.

Solutia salvatoare

Pentru a-si revitaliza vanzarile, Apple s-ar putea orienta catre o noua categorie de consumatori: impatimitii de jocuri.

Acestia cauta dispozitive cu procesoare puternice si rapide, iar daca gigantul IT american va include si controllere, atunci ar putea sa dea lovitura.

Mai mult, parteneriatul incheiat recent cu IBM este promitator, in opinia lui Truong.

"Reprezinta o oportunitate pentru a se extinde in randul oamenilor de afaceri. Deja iPad-urile se regasesc in multe firme, insa cu ajutorul software-ului de la IBM, aceasta piata de desfacere se va mari si mai mult", a explicat jurnalistul.

Truong a adaugat faptul ca daca utilizatorii nu vor fi surprinsi de noul produs, atunci e mai putin probabil sa vrea sa renunte la vechile tablete pentru iPad Air 2.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#iPad Air 2, #noul iPad, #Apple noul iPad , #iPad