iPad Air 2 contra Samsung Galaxy Tab S 10.5 - Cine e regina tabletelor?

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 19:49
7438 citiri
iPad Air 2 contra Samsung Galaxy Tab S 10.5 - Cine e regina tabletelor?
Foto: Trusted Reviews

Apple a lansat, joi seara, tableta iPad Air 2, cea mai subtire din lume. Insa va reusi sa ii tina piept principalei rivale, Samsung Galaxy Tab S 10.5?

Trusted Reviews a comparat cele doua gadgeturi pentru a vedea care este mai bun.

Aspect

iPad Air 2: Carcasa de aluminiu, 6,1 mm grosime, 331 de grame, disponibila in culorile gri, auriu si argintiu.

Samsung Galaxy Tab S 10.5: Caracasa din plastic, 6,6 mm grosime, 465 de grame, disponibila in culorile bronz si alb.

Verdict: Apple are cea mai subtire tableta de pe piata. De asemenea, ea se remarca printr-un design premium. Nici Samsung nu sta rau la acest capitol, insa paleste in fata rivalului sau.

Ecran

iPad Air 2: Ecran Retina cu diagonala de 9,7 inchi si rezolutie de 2.048 x 1.536 pixeli.

Samsung Galaxy Tab S 10.5: Ecran Super AMOLED de 10,5 inchi cu rezolutie de 2.560 x 1.600 pixeli.

Verdict: Apple nu a imbunatatit rezolutia tabletei fata de generatia anterioara, insa a acoperit display-ul cu un strat anti-reflexie, pentru a oferi o mai buna claritate si vizibilitate a imaginilor.

Galaxy Tab S are mai multi pixeli decat iPad, avand in vedere ca are si o dimensiune mai mare. Culorile sunt vii, pozele fiind redate la o calitate superioara. Totusi, e greu sa faci o diferenta intre cele doua, asa ca publicatia citata a sustinut ca este egalitate la acest criteriu.

Procesor

iPad Air 2: Procesor principal A8X si procesor secundar M8.

Samsung Galaxy Tab S 10.5: Procesor Exynos 5 Octa 5420 si 3GB RAM.

Verdict: A8X ar trebui sa fie de 12 ori mai rapid decat procesorul cu care era dotata prima generatie de iPad-uri si cu 180% mai bun la capitolul grafica. Mai mult, pentru aplicatiile de fitness, Apple foloseste un co-procesor M8, pentru a nu suprasolicita tableta. Cei de la Samsung au unul dintre cele mai puternice procesoare integrate in dispozitivele Android, deci si aici este egalitate.

Memorie

iPad Air 2: 16GB, 64GB si 128GB.

Samsung Galaxy Tab S 10.5: 16GB cu spatiu pentru card de pana la 128GB.

Verdict: Niciun produs Apple nu are spatiu pentru card, astfel ca daca vrei mai multa memorie trebuie sa dai bani mai multi. O alternativa ar fi sa iti muti pozele si clipurile in iCloud.

Pe de alta parte, memoria tabletei de la Samsung poate fi extinsa pana la 128GB cu un card, astfel ca vei avea un spatiu de stocare mai mare pentru mai putini bani. De asemenea, si ea pune la dispozitie un serviciu de cloud, anume Dropbox. Deci Galaxy Tab castiga.

Sistem de operare

iPad Air 2: iOS 8.1.

Samsung Galaxy Tab S 10.5: Android 4.4 KitKat cu interfata TouchWiz.

Verdict: iOS inca ramane cel mai usor de folosit sistem de operare, insa Android este mai usor de personalizat. Ambele au insa functii utile si interesante. Alegerea este a utilizatorului si trebuie facuta in functie de nevoile sale.

Alte criterii

iPad Air 2: Camera iSight, camera noua FaceTime HD, senzor de amprenta Touch ID, microfoane dual audio.

Samsung Galaxy Tab S 10.5: camera principala de 8 MP cu flash, camera secundara de 2,1 MP, senzor de amprenta.

Verdict: Apple sustine ca functia pe care utilizatorii de iPad-uri o folosesc cel mai mult este camera foto. In consecinta, a adus imbunatatiri semnificative. In primul rand, cea principala are 8 MP si exista mai multe moduri de a face fotografii: Burst, TimeLapse si panorama.

Mai mult, noul procesor AX8 ar trebui sa imbunatateasca calitatea imaginilor.

Camera frontala, FaceTime, ar trebui sa faca mai bine selfie-uri decat precedenta generatie. Mai mult, poti filma in slow-motion cu noua tableta Apple.

Pe de alta parte, produsul realizat de Samsung nu se descurca la fel de bine la acest capitol, sustine sursa citata, care mentioneaza ca face poze decente, dar nu extraordinare. Din nou, noul iPad e castigator.

Preturi

Noul iPad de 16GB si tableta Samsung costa la fel: 399 de lire sterline. Insa produsul celor de la Apple este mai scump daca vrei mai mult spatiu de stocare: 479 de lire pentru modelul de 64GB si 559 de lire pentru cel de 128GB.

Mai mult, tableta Apple este disponibila si in varianta 4G, nu doar Wi-Fi.

Concluzie

In ceea ce priveste specificatiile, Apple a dat din nou lovitura. Insa exista o problema: unii utilizatori ar putea sa nu faca upgrade. Desi iPad Air 2 aduce cateva imbunatatiri semnificative, ele ar putea sa fie insuficiente pentru cei care au deja versiunea anterioara.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#comparatia noul iPad Galaxy Tab S, #iPad Air 2, #galaxy tab s, #Samsung Galaxy Tab S , #iPad