Top 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre noul iPad (Galerie foto & Video)

Joi, 08 Martie 2012, ora 19:27
3542 citiri
Top 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre noul iPad (Galerie foto & Video)
Foto: PC Mag

Apple a lansat, miercuri seara, noul iPad, in cadrul unui eveniment organizat la San Francisco. Desi aparent nu este prea diferita de versiunea anterioara, tableta are unele imbunatatiri care ii vor asigura suprematia pe aceasta piata.

Noul iPad are o memorie mai mare, o rezolutie mai buna si o viteza de descarcare superioare versiunii iPad 2. Tableta este mai subtire si mai usoara decat versiunea precedenta, avand o grosime de 9,4 milimetri si 635 grame.

Noul iPad, fara nume, lansat la San Francisco (Video)

Publicatia PC Mag a realizat un clasament al celor mai importante schimbari intalnite la noul iPad.

1. Retina Display

Asa cum era de asteptat, Apple a marit de patru ori rezolutia iPad-ului, ajungand la 2048x1536 pixeli, mai mult decat au televizoarele HDTV. Acest lucru se traduce intr-o vizualizare excelenta a fotografiilor si a textelor. Iar pentru ca zoom-ul este de 4X, cei care realizeaza aplicatii nu mai sunt nevoiti sa le redimensioneze ca sa arate bine pe noul iPad.

2. LTE Wireless

Noua tableta de la Apple are incorporat un modem LTE pentru versiunile care vor fi comercializate in Statele Unite. In celelalte tari, tableta va avea o conectivitate 3G.

Datorita tehnologiei LTE, care este pentru prima data inclusa intr-un produs de la Apple, viteza de descarcare a crescut extrem de mult, ajungand la 73 Mb/secunda. Insa nu stie inca si cat va costa acest serviciu. De asemenea, compania condusa de Tim Cook a precizat ca exista posibilitatea integrarii in iPad a unui hot spot pentru wireless.

3. Un nou procesor, A5X

Pentru ca un ecran atat de performant sa functioneze la capacitatea sa maxima, Apple a folosit pentru iPad un procesor nou quad-core, numit A5X, cu ajutorul caruia sectiunea de jocuri va fi cu mult imbunatatita.

4. Comanda vocala

Desi multa lume credea acest lucru, Siri, asistentul personal instalat pe iPhone 4S, nu se regaseste si in noul iPad. In schimb, cei de la Apple au ales sa integreze un alt sistem de comanda vocala, care functioneaza cel putin la fel de bine ca Siri, pentru cei care nu vor sa foloseasca tastatura virtuala a tabletei.

5. Noua camera iSight

Apple a integrat in noul iPad o camera foto mai buna, care are o rezolutie de 5 megapixeli. In plus, are si alte facilitati, cum ar fi autofocus sau recunoastere faciala. De asemenea, camera video are stabilizator inclus.

Exista si lucruri care nu s-au schimbat, cum ar fi design-ul carcasei. De asemenea, pretul de pornire este de 499 de dolari.

Bateria este foarte performanta, autonomia sa fiind de 10 ore pentru conectivitatea Wi-Fi si 9 ore pentru cea 3G sau 4G.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#noul iPad, #lansare iPad, #iPad versiune noua, #iPad 2012 , #iPad