10 functii distractive si utile ale noului sistem iOS 10 de la Apple

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 07:47
15292 citiri
10 functii distractive si utile ale noului sistem iOS 10 de la Apple
Foto: Facebook/iPhones

Apple a lansat recent noul sistem de operare iOS 10, disponibil pentru modelele de la iPhone 5 in sus si pentru iPad-uri.

Desi exista si nemultumiri legate de iOS 10, utilizatorii dispozitivelor Apple incep sa descopere si imbunatatirile cu care vine noul sistem de operare, arata Albawaba.

In loc sa-ti faca iPhone-ul mai cool, upgrade-ul la iOS 10 iti poate bloca telefonul

1. O noua functie: Raise to Wake

Daca activezi aceasta functie, telefonul tau se va debloca si aprinde in momentul in care il ridici. In cazul in care acest lucru ti se pare enervant, poti dezactiva functia foarte simplu din Settings. Totusi, aceasta este disponibila doar pentru modelele iPhone 6s, 6s Plus si SE.

2. Modul in care arata ecranul blocat s-a schimbat mult

In primul rand, slide-ul pentru deblocare a disparut. Acum trebuie sa apesi mai intai pe butonul Home pentru a-ti putea debloca smartphone-ul, ceea ce pentru unii utilizatori inseamna un efort in plus. De asemenea, s-a modificat si modul in care arata notificarile, iar pentru a accesa anumite butoane, trebuie sa glisezi ecranul in dreapta sau in stanga, spre deosebire de glisarea in sus, cum era la iOS 9.

3. Poti dezinstala mai multe aplicatii

Apple a decis sa le dea utilizatorilor libertatea de a dezinstala unele dintre propriile aplicatii, cum ar fi Contacts sau Maps, ceea ce pana acum nu era posibil. Procedura este aceeasi. Totusi, exista si unele aplicatii pe care Apple nu te lasa sa le elimini, cum ar fi Safari, Messages sau Settings, ceea ce este de inteles, pentru ca, pana la urma, cine ar vrea sa isi dezinstaleze butonul de setari de pe telefon?

4. Mai multe emoticoane

Pe langa faptul ca emoticoanele arata diferit, Apple pune acum la dispozitia utilizatorilor peste 100 de simboluri, multele noi, cum ar fi un steag in culorile curcubeului sau o familie cu un singur parinte.

5. Functia Clock a devenit mai complexa

Serviciul Clock, de unde iti setezi alarma, a introdus o noua functie: Bedtime. Daca o activezi, telefonul tau va avea grija sa dormi exact cate ore iti propui pe noapte. Te intreaba de cate ore de somn ai nevoie, la ce ora ai vrea sa te trezesti si in ce zile sa se dezactiveze alarma. Iti poti pune si un reminder care te anunta ca se apropie ora ta de culcare.

6. Copy/Paste de pe un dispozitiv pe altul

Apple a introdus o functie prin care poti copia ceva, sa spunem, de pe un iPhone, si transfera pe un iMac prin Copy/Paste. Acest serviciu functioneaza doar daca esti conectat cu acelasi cont Apple ID pe ambele dispozitive.

7. Mesajele vocale pot fi transcrise

Cu iOS 10 poti opta fie sa asculti mesajele vocale pe care le-ai primit, fie sa le citesti, pentru ca telefonul tau le poate transcrie pentru tine. Functia nu este, insa, valabila in toate tarile si nici pentru toti operatorii de telefonie mobila.

8. Karaoke pe telefon

In aplicatia Apple Music a fost introdusa o noua optiune, cea de a cauta versuri pentru o melodie redata in momentul respectiv pe telefon. Daca nu gasesti, inseamna ca nu exista versuri disponibile pentru cantecul selectat, insa probabil acest lucru se va schimba in curand.

9. Noutati la Maps

Functia Maps este acum mai complexa, mai ales datorita faptului ca exista optiunea de a-ti gasi masina, daca ai uitat unde ai parcat-o.

Ai uitat unde ai parcat masina? Apple te ajuta sa o gasesti

10. Sa nu uitam de Siri

De acum, asistentul vocal al celor de la Apple poate interveni si in alte aplicatii. Sa luam ca exemplu WhatsApp: Siri poate trimite mesajele pe care i le dictezi sau poate suna pe cineva prin aceasta aplicatie.

Utilizatorii de iPhone vor putea folosi WhatsApp prin intermediul Siri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#iOS 10 noutati, #iOS 10 functii, #iOS 10 imbunatatiri, #iOS 10 diferit , #iPhone