Ai iPhone? Apple a inlaturat cateva aplicatii periculoase din App Store

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 12:22
4029 citiri
Ai iPhone? Apple a inlaturat cateva aplicatii periculoase din App Store
Foto: Arhiva Ziare.com

Apple a anuntat, joi, ca a eliminat cateva aplicatii din magazinul App Store, pe motiv ca securitatea datelor personale ale utilizatorilor ar putea fi compromisa in anumite situatii.

"Vrem sa le protejam confidentialitatea si sa ii asiguram ca pot folosi produsele noastre in siguranta", a explicat un purtator de cuvant al companiei, citat de Reuters.

Gigantul IT nu a precizat numarul exact al aplicatiilor scoase din magazinul sau online.

"Colaboram cu acesti dezvoltatori pentru a fi siguri ca datele utilizatorilor nu sunt puse in pericol", au mai transmis cei de la Apple.

Problema este certificatul de siguranta al acestor aplicatii, care le-ar putea permite unor terte parti sa acceseze informatii ce ar trebui sa ramana confidentiale.

Smartphone-ul e raiul hackerilor: Numarul amenintarilor informatice, in crestere alarmanta

Reuters a descoperit ca printre aplicatiile inlaturate din magazinul App Store se afla Been Choice, care a devenit populara in ultima vreme, avand in vedere ca functioneaza ca Ad Block, fiind capabila sa blocheze reclamele in aplicatiile de pe iPhone.

Apple a transmis ca va publica in curand un ghid pentru utilziatori, pentru ca acestia sa isi dezinstaleze aplicatiile cu probleme.

Atac fara precedent la Apple

Se pare ca problemele pe care le are Apple cu magazinul App Store se inmultesc.

Luna trecuta, compania a mai inlaturat niste aplicatii despre care a descoperit ca au fost infectate cu malware. Hackerii au actionat intr-un mod inteligent atunci. Ei au creat o replica a programului Xcode, folosit de dezvoltatori pentru a realiza aplicatii pentru sistemul de operare al Apple, iOS. Ulterior, au reusit sa pacaleasca programatorii ca versiunea lor e cea originala.

Atac fara precedent la Apple: Modul ingenios de operare al unor hackeri periculosi

In consecinta, toate aplicatiile dezvoltate pe baza programului-fantoma au fost infectate cu malware, iar acesta s-a raspandit in toate dispozitivele pe care au fost instalate aplicatiile periculoase.

Virusul a strans informatii despre utilizatori, precum parole si alte date de acces, care au fost trimise la serverele controlate de hackeri.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Apple aplicatii periculoase, #Apple aplicatii date personale , #iPhone