Apple a lansat iPhone 5S, cu amprenta digitala si iPhone 5C, fratele mai ieftin - afla preturile (Galerie foto & video)

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 00:00
16570 citiri
Apple a lansat iPhone 5S, cu amprenta digitala si iPhone 5C, fratele mai ieftin - afla preturile (Galerie foto & video)
Foto: Arhiva

Apple a lansat, marti seara, doua telefoane noi, iPhone 5S, care continua traditia companiei si unul mai ieftin, iPhone 5C, disponibil intr-o gama variata de culori.

Ambele vor putea fi gasite in magazine incepand cu 20 septembrie, informeaza publicatia Time.

Compania americana sustine ca iPhone 5S este de doua ori mai rapid ca modelul precedent in ceea ce priveste grafica si unitatea centrala de prelucrare (CPU), acest lucru datorandu-se noului procesor A7, de 64 biti, care include peste un miliard de tranzistori, dublu fata de A6 de la iPhone 5.

Noul terminal va fi disponibil in trei culori, negru, auriu si argintiu.

In plus, smartphone-ul include si un co-procesor M7, care urmareste evolutia accelerometrului, giroscopului si busolei. Astfel, Apple sustine ca noul terminal va suporta aplicatii pentru santate si fitness, cum ar fi Nike+ Move, ce urmareste activitatile utilizatorului.

Asa cum se astepta, iPhone 5S are si un senzor ce recunoastere amprente, inegrat in butonul Home. Cu ajutorul acestuia, telefonul poate fi blocat si deblocat, fara a mai fi nevoie de introducerea unei parole.

Si camera foto a primit imbunatatiri, astfel ca pasionatii de fotografie vor fi mai multumiti. Apple a scazut distanta focala de la f/2.4 la f/2.2, astfel ca va creste calitatea imaginilor. In plus, exista incorporat si un stabilizator automat, astfel ca poti face mai multe fotografii in acelasi timp, iar apoi le poti combina intr-una singura.

Pretul este in linie cu modelele anterioare, adica 199 de dolari pentru iPhone 5S de 16GB, 299 de dolari pentru 32GB si 399 de dolari pentru cel de 64GB, la un abonament pe doi ani.

Ce stie sa faca iPhone-ul low cost

iPhone 5C este dotat cu procesorul A6, disponibil pe iPhone 5, o camera de 8MP, o carcasa fabricata din material policarbonat, o autonomie mai mare a bateriei fata de modele anterioare si este disponibil in mai multe culori, inclusiv alb, galben, verde si albastru.

In plus, mai are si o camera frontala FaceTime HD, iar pretul este mai mic ca cel operat de Apple pentru iPhone 5: 99 dolari (16GB) sau 199 dolari (32GB) cu un abonament pe doi ani. La liber, acesta costa 550 dolari, respectiv 650 dolari.

Compania vinde si carcase personalizate si ofera utilizatorului posibilitatea de a alege doua culori, pentru 29 de dolari.

Intern, iPhone 5C seamana mult cu iPhone 5, insa Apple a adus imbunatatiri la durata bateriei si la camera foto.

Atat acesta, cat si 5S vor rula cu cea mai noua versiune a sistemului de operare de la Apple, iOS 7, ce beneficiaza de schimbari majore de design si de noi functii interesante, precum Command Center, un meniu ce contine principalele aplicatii, sau posibilitatea de a trimite poze pe un alt dispozitiv cu iOS, prin Air Drop.

Cel mai interesant lucru este ca Apple nu va scoate de pe piata iPhone 4S. Compania a decis sa dea versiunea de 8GB gratis la un abonament pe doi ani.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Apple lansare telefoane, #Apple lansare iPhone, #iphone 5S, #iphone 5C, #lansare iPhone 5S, #lansare iphone 5C , #iPhone
Comentarii
Poza coolsnow
coolsnow
rank 5
iphone 5s o mare dezamagire