Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Apple este acuzata ca stocheaza pe serverele sale convorbirile utilizatorilor

Luni, 21 Noiembrie 2016, ora 09:21
5079 citiri
Apple este acuzata ca stocheaza pe serverele sale convorbirile utilizatorilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania Apple este acuzata ca stocheaza pe serverele sale istoricul convorbirilor utilizatorilor, fara acceptul acestora.

Acuzatiile vin din partea Elcomsoft, o companie de securitate specializata in aplicatii de recuperat parole.

CEO-ul Elcomsoft, Vladimir Katalov, sustine ca, daca este activat serviciul iCloud, cel care presupune backup-ul si sincronizarea datelor prin intermediul serverelor companiei, Apple copiaza pe serverele sale inclusiv istoricul ultimelor patru luni.

Informatiile vizate includ numere de telefon, ora si durata apelurilor, precum si listele de apeluri ratate sau respinse. In plus, sunt salvate in iCloud inclusiv apelurile audio si video realizate cu aplicatia FaceTime.

Cei de la Elcomsoft sustin ca acest lucru se intampla cel putin din martie 2015, atunci cand Apple a lansat versiunea 8.2 de iOS.

In replica, Apple sustine ca acest lucru se face pentru a sincroniza datele intre dispozitivele aceluiasi utilizator, acestea fiind criptate si putand fi accesate numai cu numele si parola alese de catre fiecare utilizator.

Pentru cei care detin mai multe device-uri Apple, aceasta veste nu constituie o mare surpriza, fiind cunoscut faptul ca sincronizarea datelor intre mai multe dispozitive se face prin intermediul iCloud. Nu se cunostea, insa, perioada pentru care acestea raman stocate pe serverele Apple.

Chiar si asa, ca o companie care a "pozat" ca un aparator al intimitatii utilizatorilor sai, Apple ar putea sa includa o optiune prin care utilizatorii sa poata controla daca aceste informatii sunt sau nu trimise catre serverele Apple.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Apple acuzatii stocare date, #Apple stocare date clienti, #Apple stocate date , #iPhone