Apple lanseaza iPhone 5S - Ce surprize au pregatit americanii (Video)

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 21:40
6000 citiri
Apple lanseaza iPhone 5S - Ce surprize au pregatit americanii (Video)
Foto: Arhiva

Apple a lansat, marti seara, noul telefon iPhone 5S, asteptat cu nerabdare de fanii companiei, dar si varianta mai ieftina a acestuia, respectiv iPhone 5C.

In timpul evenimentului de lansare, in cadrul caruia au fost prezentate functiile noilor smartphone-uri, actiunile Apple au crescut deja cu 0,9%, potrivit breakingnews.com.

Apple a anuntat ca iPhone 5S si iPhone 5C vor fi disponibile, incepand cu 20 septembrie, in numeroase tari, inclusiv in Statele Unite si China.

Conform Cnet.com, smartphone-ul premium va avea cateva noutati interesante.

Astfel, procesorul A7 va face ca telefonul sa fie cu 31% mai rapid decat generatia precedenta. In plus, acesta va oferi imbunatatiri la grafica si animatii.

O alta schimbare va fi operata la camera foto, care va fi capabila sa filmeze la rezolutia de 1.080 pixeli si 120 de cadre pe secunda si va avea 12 MP, iar autonomia bateriei va fi de 250 de ore in modulul standby.

Toate zvonurile despre noul iPhone 5S - Va da Apple din nou lovitura? (Galerie foto)

In plus, iPhone 5S va fi dotat cu sistemul de operare iOS 7, care a avut parte de modificari majore. Astfel, cei de la Apple au pregatit design complet nou, au schimbat iconitele, au adaugat un nou browser si functii interesante.

Conform Tech Radar, ecranul va fi Retina+ Sharp IGZO, cu 1080p Full HD.

Apple a dublat rezolutia display-ului, pana la 1,5 milioane de pixeli. Dimensiunea ecranului va ramane aceeasi ca la a cincea generatie, de 4 inchi, iar memoria interna va fi de 2 GB de RAM.

Totusi, cea mai interesanta functie este amprenta digitala, prin intermediul careia utilizatorul va putea debloca telefonul.

iPhone 5S va fi disponibil in trei versiuni: argintiu, auriu si gri.

Un smartphone mai ieftin

Pe langa iPhone 5S, care este de fapt o actulizare a celei de-a cincea generatii, Apple a dezvaluit si un model low-cost, iPhone 5C, cu carcasa din plastic, functii ma putine si mai putin performant decat cel premium.

Pretul unui iPhone 5 se va situa intre 99 si 199 de dolari, in functie de memoria acestuia si va fi disponibil in cinci culori: alb, albastru, verde, rosu si galben.

Iphone, miza Apple

iPhone este cel mai de succes produs al Apple, generand jumatate din veniturile de anul trecut ale companiei. Analistii au criticat compania pentru faptul ca nu a mai lansat in ultimii doi ani modele noi ale smartphone-ului cu frecventa din trecut.

In cel de-al doilea trimestru al acestui an, piata globala a sistemelor de operare mobile a fost dominata autoritar de Android (Google), cu o cota de aproape 80 la suta, mai exact 79,3%, potrivit firmei de cercetare a pietei IDC.

Anul trecut, in aceeasi perioada, Android avea o cota de piata de 69,1%. Locul doi pe piata sistemelor de operare mobile a fost ocupat, in perioada aprilie - iunie 2013, de iOS (Apple), cu o cota de 13,2%, fata de 16,6% anul trecut.

Evenimentul a inceput la ora 20:00 (ora Romaniei) si s-a incheiat in jurul orei 21:30, cu un concert Elvis Costello.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#Apple lansare iPhone 5S, #lansare iPhone 5S, #lansare iPhone, #Apple iPhone nou, #iphone 5S , #iPhone